Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Kmalu se obeta začetek obnove dotrajane mariborske dvorane Tabor. Mariborska občina je namreč objavila razpis za prvo fazo njene obnove.

Skorajda 40 let stara dvorana Tabor bo le deležna celovitejše posodobitve, potem ko sta država in mariborska občina dosegli dogovor o sofinanciranju njene obnove. Država tako zagotavlja 3,2 milijona evrov.

Občina je tako že objavila razpis za prvo fazo rekonstrukcije dvorane. Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor, ki upravljajo dvorano, o načrtovani prvi fazi obnove pravi: »Predvidena je sanacija in renovacija garderob in sanitarij za športnike, kletnih prostorov, uredila se bo izolacija, zamenjala vsa vrata in okna, uredili pa bomo tudi sanitarije za gledalce.« Rok za prijavo na razpis za obnovo se izteče 20. julija, potem ko bo občina z izbranim izvajalcem podpisala pogodbo, pa bo ta imel pet mesecev časa za izvedbo omenjenih del.

Obnovo bodo skušali organizirati tako, da ta ne bo vplivala na športno vadbo, pravi Mežnar: »V kolikor bo vadba delno onemogočena, pa imamo na voljo tudi druge športne objekte, tako da bomo športne aktivnosti kombinirali z drugimi dvoranami.«

Tako obnovljena dvorana Tabor bo pomembno središče dogajanja Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil leta 2023. Kasneje nameravajo v dvorani mdr. sanirati še tribune, urediti požarne poti, zasilne izhode in prezračevanje.