V Slovenski Bistrici v septembru prirejajo vrsto prireditev. Foto: Radio Maribor/TIC Slovenska Bistrica
V Slovenski Bistrici v septembru prirejajo vrsto prireditev. Foto: Radio Maribor/TIC Slovenska Bistrica

Tudi letos v Slovenski Bistrici pripravljajo pester program v okviru 22. Podob bistriških domačij, ki bodo 7. in 8. septembra v središču mesta. Prireditev se bo začela ta petek z odprtjem živinorejske razstave: "Letošnje Podobe bistriških domačij so nekaj posebnega prav zaradi živinorejske razstave. V petek dopoldne bo potekalo ocenjevanje živali, nato pa podelitev zvoncev najboljšim živalim," je povedala Monika Kirbiš Rojs iz Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica. V nadaljevanju prireditve si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi razstavi kulinarike in malih živali, odvil pa se bo tudi 4. Rokodelski praznik.

Skozi celotni september v Slovenski Bistrici pripravljajo prireditve v sklopu 42. krajevnega praznika Krajevne skupnosti Pragersko-Gaj, 15. septembra pa se Slovenska Bistrica priključuje akciji Očistimo Slovenijo, v kateri bodo posodobili register divjih odlagališč, v občini pa bodo postavili večje število košev za smeti in košev za pasje iztrebke, prav tako pa bodo postavili še več klopi, namenjenih sprehajalcem.

Še posebej pestro pa bo v Slovenski Bistrici med 16. in 22. septembrom, v evropskem tednu mobilnosti. Med drugim pripravljajo prireditev dan brez avtomobila, ko bodo organizirali turnir v ulični košarki, sicer pa bodo ves teden spodbujali uporabo e-koles: "Ves teden si bo možno v Turistično-informacijskem centru Slovenska Bistrica brezplačno izposoditi električno kolo. Na voljo bodo tri različna električna kolesa," je pojasnil Tomaž Pristovnik iz Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica.