Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Obnovitvena dela na kopališču Mariborski otok še vedno potekajo, čeprav je bil začetek kopalne sezone načrtovan ob koncu šolskega leta. Zdaj odgovorni upajo, da bodo edino poletno kopališče v mestu lahko odprli to soboto, 1. julija.

Kopališče dobiva novo obbazensko leseno ploščad, ob tem se končuje tudi delna obnova osrednje kopalne zgradbe. Mdr. bo prenovljena osrednja avla, ob tem bodo obnovili tudi sanitarije.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Na kopališču se vzporedno z obnovo zaključujejo tudi redna vzdrževalna dela, tako da bo bazenski kompleks kopalce pričakal v lepši podobi. Za obiskovalce pripravljajo čez poletje pester animacijski in športni program, obljublja Ranko Šmigoc, direktor podjetja Šport Maribor, ki upravlja športno infrastrukturo v mestu: »S partnerji pripravljamo delavnice, čitalnice, lutkovno gledališče, otroški kino, jogo smeha, telovadbo v vodi in še kaj.«

Bo pa za vstopnico letos treba odšteti nekoliko več kot pretekla leta. Odrasla celodnevna vstopnica stane 6,50 eur (lani 5 eur), mladina do 15 let, dijaki, študenti in upokojenci bodo za vstop odšteli 4,50 eur (lani 4 eur). Za popoldansko karto bo treba odšteti 4 evre, družinska karta za dva odrasla in do tri otroke bo stala 20 evrov, ob tem pa bodo na voljo tudi večerne, mesečne in tedenske vstopnice.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Parkiranje na platoju pred mostom na otok bo tudi letos brezplačno. Ob tem vodja občinskega urada za komunalo, promet in prostor Suzana Fras obiskovalce poziva, naj pridejo na otok peš, s kolesom ali z javnim prevozom. Avtobus številka 8 bo vozil do otoka, in to pogosteje kot doslej.

Upravljavec kopališča letos računa na okoli 30 tisoč kopalcev, lani so jih našteli 27 tisoč.