Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Jutri se začenja novo šolsko leto, med počitnicami pa je tudi mariborska občina izvedla nekaj predvidenih investicij in vzdrževalnih del v tukajšnjih osnovnih šolah. Največja je celovita obnova kuhinje z opremo na OŠ Tabor I, ki bo končana oktobra.

V poletnem času so v Mariboru postavili večnamensko garažo pri Osnovni šoli Slave Klavore, v Brezju na podružnični enoti šole Draga Kobala pa preuredili ogrevanje. Največja, skoraj 575 tisoč evrov vredna pa je naložba v kuhinjo z opremo na Osnovni šoli Tabor I. »Dela so trenutno v teku, zaključek pa je predviden nekje v oktobru. V tem času je šola zagotovila začasno kuhinjo, ki je predvidena za malice otrok, za kosila pa jim je priskočila na pomoč OŠ Borcev za severno mejo«, je pojasnila Maša Dragorajac iz občinske Službe za razvojne projekte in investicije.

Letos pa je predvidenih še nekaj projektov in obnov. V teku je tudi javno naročilo za projektno dokumentacijo za gradnjo osebnega dvigala na OŠ Bojana Ilicha, ki naj bi bilo nared prihodnje leto. Ob tem čakajo tudi ponudbe za zamenjavo stavbnega pohištva na Osnovni šoli Gustava Šiliha in za obnovo sanitarij, garderob in umivalnic ob telovadnici na šoli Leona Štuklja: »Glede OŠ Leona Štuklja so bila izvedena pogajanja, v prihodnjem tednu pa znano, kdo bo ponudnik, ki bo to delo izvedel. K delu pa se bo pristopilo takoj po podpisu pogodbe«.

Gradnja telovadnice na Osnovni šoli Franceta Prešerna

Med pomembnimi projekti, ki se bodo začeli v kratkem, je tudi gradnja telovadnice na OŠ Franceta Prešerna. Trenutno sicer čakajo na odgovor Ministrstva za izobraževanje glede sofinancerskega deleža. »Zaenkrat odgovora še nismo dobili, v teku pa je javno naročila za izvedbo tega projekta. Do 9. septembra zbiramo ponudbe, prav tako pa se bodo dela začela letos oziroma takoj po podpisu pogodbe«, je še poudarila Dragorajčeva, ki predvidenih stroškov za naložbe zaradi pogajanj s ponudniki ni razkrila. Rok za izvedbo telovadnice na OŠ Franceta Prešerna pa je avgust 2023.