Foto: EPA
Foto: EPA

Te dni je potekel rok za oddajo ponudb za več projektov, ki jih mariborska občina želi izvesti letos. Gre za zamenjavo transformatorske postaje na vodnem črpališču Vrbanski plato, za izgradnjo novega doma mestne četrti Koroška vrata in za obnovo dotrajanega bazena v kopališču Pristan. Občina prav tako išče zunanjega izvajalca za storitve mestne blagajne.

Pet ponudb za rekonstrukcijo transformatorske postaje na Vrbanskem platoju

Na ponovljeni javni razpis za rekonstrukcijo transformatorske postaje na črpališču Vrbanski plato in za zamenjavo suhih transformatorjev je prispelo pet ponudb. Na mariborski občini pojasnjujejo, da je okoli 136 tisoč evrov vredna investicija potrebna za zagotavljanje varne oskrbe črpališča pitne vode Vrbanski plato z električno energijo. Tamkajšnji transformatorji so bili namreč nameščeni leta 1968, zato se jim izteka življenjska doba. Potem ko bo izvajalec izbran, bo imel pol leta časa za izvedbo rekonstrukcije.

Za mestno blagajno zgolj ena ponudba

Mariborska mestna blagajna od marca lani deluje pod okriljem zunanjega izvajalca, Delavske hranilnice. Ta v treh poslovalnicah občanom omogoča plačevanje položnic mariborskih komunalnih podjetij, šol in vrtcev brez provizije. Prejšnji teden se je končal občinski razpis za izbiro zunanjega izvajalca mestne blagajne za letos. Ali bo storitve mariborske mestne blagajne še naprej izvajala Delavska hranilnica, je še preuranjeno napovedati, saj postopek izbire še ni končan, so pa na občini potrdili, da je prispela zgolj ena ponudba.

Trije se potegujejo za obnovo mariborskega kopališča Pristan

V ponedeljek se je iztekel rok za oddajo ponudb za prvo fazo obnove dotrajanega osrednjega bazena v mariborskem kopališču Pristan. Spomnimo, da je mariborska občina ponovila razpis, saj sta v prvem razpisu prispeli dve ponudbi, ki pa sta bili predragi. Tokrat so prispele tri ponudbe. V prvi fazi obnove bazena, ki naj bi jo končali še letos, se bodo sicer izvedla gradbeno obrtniška dela z obnovo bazenske školjke in sanitarijami, uredile elektro in strojne inštalacije. V drugi fazi je načrtovana še obnova bazenske tehnike. Vrednost obnove že štiri leta zaprtega bazena je ocenjena na več kot 560 tisoč evrov.

Tri ponudbe tudi za novi Dom Mestne četrti Koroška vrata

Mariborska občina načrtuje gradnjo novega doma Mestne četrti Koroška vrata. Stari objekt na Vrbanski cesti 10 nameravajo še letos porušiti in zgraditi novega. Vrednost investicije je okoli pol milijona evrov, za izvedbo del pa so v ponovljenem razpisu prispele tri ponudbe.

Občina podaljšala rok razpisa za nove avtobuse

Mariborska občina je podaljšala rok razpisa za nakup šestih novih avtobusov z nizkimi emisijami. Po prvotnih načrtih bi se rok za oddajo ponudb moral izteči včeraj, občina pa ga je podaljšala do 12. februarja.