Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Danes so odstranili še zadnji del betonske ograje ob Engelsovi in Koresovi ulici, ki je desetletja obdajala Športni park Tabor v Mariboru. Za odstranitev ograje so se odločili, ker je bila dotrajana in potencialno nevarna, tudi za udeležence Olimpijskega festivala evropske mladine - OFEM, ki ga bo mesto gostilo konec julija. Zdaj se bo mudilo s postavljanjem začasne ograje, saj mora biti športni park, ki bo eno od prizorišč festivala, ograjen.

Odstranitev betonske ograje je bila nujna, pojasnjuje Ranko Šmigoc, direktor občinskega podjetja Šport Maribor, ki upravlja mestno športno infrastrukturo. Ograja je bila že dlje časa luknjasta, ob tem pa tudi nekoliko nagnjena, pojasnjuje Šmigoc, zato so se zaradi varnostnega vidika interventno lotili odstranitve ograje.

Ob gradnji atletske ogrevalne dvorane se zdaj mudi še z namestitvijo ograje

Zdaj bodo morali v času Olimpijskega festivala evropske mladine ob Športnem parku Tabor namestiti začasno, montažno ograjo. Del betonske ograje ob pasjem parku za zdaj sicer ostaja.

Do začetka OFEM-a, ki se ga bo udeležilo 3600 mladih športnikov iz vse Evrope, je le še dober mesec. Šmigoc kljub temu verjame, da bodo začasno ograjo ob Engelsovi in Koresovi ulici postavili pravočasno, več aktivnosti glede tega pa da že poteka: »Prošnjo smo naslovili tudi na ministrstvi za obrambo in notranje zadeve, da bi dobili ograjo, ki je bila odstranjena z južne meje. Morda bi ograjo lahko priskrbeli s tega naslova. Zaenkrat končne informacije še ni.«

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Dolgoročno bo treba začasno ograjo nadomestiti s trajno rešitvijo, za kar pa bo potreben dogovor z lastnikom, mariborsko občino, še pojasnjuje direktor Športa Maribor Ranko Šmigoc.