Foto: Radio Koper/web
Foto: Radio Koper/web

Ob strmem naraščanju števila covidnih bolnikov v bolnišnicah in precejšnjem kadrovskem pomanjkanju zlasti kadra za nego vlada na pomoč kliče tudi dijake in študente zdravstvene nege. Odzvali so se oziroma se bodo tudi v Mariboru.

V Srednji zdravstveni šoli Maribor bodo, kot napoveduje ravnateljica Katja Rek, še danes stopili v stik z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor: "Zaprosili jih bomo, da nam povedo, kako jim lahko pomagamo. Seveda pridejo v poštev dijai, ki že imajo praktični pouk, torej dijaki 3. in 4. letnika. Prepričana sem, da bo odziv velik."

Glede na potrebe se bodo pozivu na pomoč na področju zdravstvene nege odzvali tudi na mariborski Fakulteti za zdravstvene vede. Aktivnosti za sodelovanje, tako predstojnica katedre za zdravstveno nego Nataša Mlinar Reljić, že tečejo: "Pozvali bomo vse letnike, da se po svojih zmožnostih in predznanju vključijo tam, kjer bodo potrebe največje in bo to smiselno."

Po izkušnjah iz prejšnjega vala pričakujejo, da bo tudi zdaj število študentov, ki se bodo na ta način vključili v delovni proces na različnih nivojih, precejšen.