Foto:
Foto:

Obnova Cafove ulice bo stala skoraj pol milijona evrov, od tega so jih 320.000 pridobili na razpisu ministrstva za infrastrukturo. Po prenovi bo del ulice severno od vhoda v garažno hišo Forum namenjen pešcem in kolesarjem. Predstavnik stanovalcev Jurij Brodschneider: "Sprva smo obnovi naprotovali, ker so nam nameravali odvzeti 27 parkirnih mest, ki smo jih plačali leta 1990."

Skrbi pa jih tudi, da bi lokali širili svoje vrtove in obratovalni čas tudi ponoči in bi se njihov dom spremenil v ulico zabave.

Zdaj so jim na občini obljubili, da bodo vsa ukinjena parkirna mesta stanovalcem nadomestili na občinskem parkirišču na Trgu Borisa Kidriča. Podžupan Samo Peter Medved pojasnjuje, da naj bi to parkirišče zaprli z zapornico, na občini pa prav zdaj iščejo rešitev, kako vse skupaj pravno urediti.

Prav tako bodo pri obratovalnem času lokalov upoštevali tako gostince kot stanovalce. Nočno obratovanje tukaj ne pride v poštev, opozarjajo stanovalci. "Treba je upoštevati, da je tukaj spalno naselje," dodaja Brodschneider.

Na občini zagotavljajo, da bodo za razliko od prejšnjega mestnega vodstva, upoštevali občane. Cafova ulica bo torej še letos celovito obnovljena in urejena v skladu z načeli trajnostne mobilnosti.