Foto: Radio Maribor/Mond/FB
Foto: Radio Maribor/Mond/FB

Epidemija je močno prizadela tudi igralniško panogo. V igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju so imeli v prvih desetih mesecih pol manj obiskovalcev kot v enakem lanskem obdobju. Večina od 163 zaposlenih je na čakanju, tistim, ki so bili zaposleni za določen čas, pa niso podaljšali pogodb. Upajo, da bodo decembra spet lahko odprli vrata.

V igralniško-zabaviščnem centru Mond, ki sodi pod okrilje novogoriškega Hita, so v prvih 10 mesecih našteli za 49 odstotkov manj obiska kot v enakem obdobju lani. Spomladansko in jesensko zaprtje jih je zelo prizadelo. Spomladi so bili zaprti tri mesece, zdaj so od 24. oktobra, pojasnjuje vodja centra Ahac Pinter. Omejeno poslovanje pa je prizadelo tudi hotelski del, kjer so imeli v prvih desetih mesecih skoraj za 30 odstotkov manj nočitev.

Večina od 163 zaposlenih za nedoločen čas je na čakanju, delajo le varnostniki in vzdrževalci. Devetim zaposlenim za določen čas pa pogodbe niso podaljšali, še dodaja Pinter.

Zaradi zaprtja je posredno prizadetih tudi veliko njihovih poslovnih partnerjev in dobaviteljev, ki jih imajo veliko prav v lokalnem okolju. Na ponovno odprtje, ko bo dovoljeno, so pripravljeni, upajo, da se bo to zgodilo čim prej ali vsaj decembra, da je to čas, ko v gostinstvu in turizmu ustvarijo velik delež svojega letnega prometa.