Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V letošnji smučarski sezoni so se povezali upravljavci pohorskih središč in ponujajo novost, 4-dnevno smučarsko vozovnico za vsa tamkajšnja smučišča. S to karto in pestrim naborom prazničnih prireditev računajo na večji in daljši obisk smuke željnih obiskovalcev.

Vseh pet pohorskih smučarskih centrov – Maribor, Rogla, Kope, Trije kralji in Ribnica na Pohorju – se kljub nekaterim črnogledim napovedim in negotovim razmeram nadeja uspešne zimske sezone, tudi zaradi nadgradnje ponudbe s 4-dnevno vozovnico za vse njihove proge v skupni dolžini 67 kilometrov. Karmen Razlag iz Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor koordinira projekt Destinacija Pohorje in pravi: »Obiskovalcem želimo ponuditi celotno Pohorje in jim tako dati možnost smučanja na več smučiščih.«

Cena 4-dnevne karte za odrasle je 140 evrov, za mladino in upokojence 126 in pol in za otroke 83 evrov. Medtem ko se je smuka na Arehu že začela, drugod na Pohorju ob ugodnih vremenskih razmerah začetek sezone načrtujejo naslednji teden. »Zmanjkal nam je en dan ugodnih temperatur, da bi še lahko zasneževali in tako zasnežili proge ob vlečnici Črno jezero. Tako pa bomo morali še nekaj dni počakati in verjamemo, da bomo lahko prihodnji vikend že smučali,« razlaga Aleš Juhart s Treh kraljev.

Ob tem v krajih na in ob Pohorju pripravljajo pester izbor prazničnega programa, kar bo po mnenju direktorja apartmajskega naselja Pohorje Village Wellbeing Resort Vasje Ilešiča prav tako pripomoglo k boljšemu obisku Pohorja: »En sam ponudnik na tako širokem turističnem zemljevidu in pri taki konkurenci ni zmožen doseči zavidljivih rezultatov. S sodelovanjem in povezovanjem pa si promocijsko pomagamo in širimo nabor obiskovalcev.« Ilešič še dodaja, da so glede na veliko povpraševanje po namestitvenih zmogljivostih obeti za to sezono zelo spodbudni.