Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Tako kot vsako leto na prvi dan šolskih počitnic tudi letos Zavod za šport danes odpira lani prenovljeno mestno kopališče v Slovenski Bistrici. Za novo sezono pripravljajo nekaj novosti, predvsem pri vstopnini, ki bo še vedno dostopna vsem, in številne aktivnosti – od tečajev plavanja, raznih animacij, filmskih predstav in tudi koncertov.

Pogoji za vstop na kopališče so enaki kot na drugih kopališčih. Kot je znano, je v teh dneh v veljavo stopil vladni odlok, po katerem je vstop na kopališča, ki so v celoti na odprtem, možen brez pogoja PCT.

Mestno kopališče v Slovenski Bistrici danes odpira svoja vrata, ob tem pa direktor Zavoda za šport Boštjan Fridrih napoveduje številne novosti: "Že v naslednjih tednih načrtujemo kino na prostem, plavlane tečaje za otroke, animacija za otroke in odrasle,..."

Kopališče bo v jutranjih urah, med 9. in 11. uro ter zvečer med 19 in 21. uro namenjeno plavanju, vmesni čas pa kopanju. Danes je vstop brezplačen, sicer pa cene vstopnic niso zasoljene in so dostopne vsakomur. "Letos bomo ponudili tudi letne karte. Na voljo so tudi karte za dijake in študente. Predšolski otroci imajo prosti vstop," še pravi Fridrih.

Upajo, da jim bo vreme v letošnji kopalni sezoni naklonjeno in da bodo obiskovalci zadovoljni z njihovo ponudbo.