Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V Šentilju, v neposredni bližini osnovne šole, nogometnega igrišča in kulturnega doma bo v dobrem letu zrasla športna dvorana z 2.400 kvadratnimi metri površine, s tem pa bodo po besedah župana Štefana Žvaba končno zagotovili potrebe za šolsko vzgojo učencev in vadbo rekreativcev, služila pa bo tudi za izvedbo prireditev.

Šentiljski župan ob tem izpostavla, da bo »ta dvorana zgrajena po vseh mednarodnih standardih in pravilih, v treh nadstropjih, z izvlečnimi tribunami in prostorom za fitnes.« 3,8 milijonsko investicijo bodo v največji meri pokrili sami:« Mi smo se prijavili na razpis Eko sklada. Tam smo dobili 630 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Razliko bomo pokrili sami. Določen del bo šel iz lastnih sredstev, v višini 2,2 milijona pa bomo vzeli dolgoročni kredit na 15 let«.

Stavba bo energijsko varčna, stroške vzdrževanja pa bodo skušali pokriti tudi z najemninami. Računajo tudi na vrhunske športnike in ekipe, ki večkrat spijo bližnjem hotelu. «Tem športnikom bomo namenili prostore v športni dvorani in bomo lahko na nek način tržili, kar je bil naš namen«. Na voljo bo tudi nekaj parkirišč. Časovnica za izvedbo je eno leto oziroma kot pravi župan: «Želim si, da bi novo dvorano odprli prvi šolski dan leta 2022«.

Sicer pa v Šentilju poteka tudi obnova Maistrove ulice. Rekonstrukcija ceste, vredna 2,8 milijona evrov, bo končana v zadnjih dneh septembra, središče mesta pa bo dobilo tudi 90 novih parkirnih mest.