Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Začela se je obnova ene izmed glavnih mariborskih vpadnic iz smeri Ljubljane - 600-metrskega odseka Tržaške ceste med Lidlom in križiščem s Ptujsko cesto. Dela bodo potekala v dveh fazah do konca maja, v tem času pa bo tam veljala delna oz. popolna zapora.

Do konca aprila bosta zaprta pasova v smeri mesta in notranji pas proti Hočam, nato pa bosta do konca maja zaprta oba pasova proti Hočam. Obvoz je speljan po vzporednih cestah, zastojev pa dopoldne še ni bilo.

"Najbolj bo obremenjeno križišče Tržaške ceste z Ulico Eve Lovše. Tam pričakujemo zastoje v času jutranje prometne konice, lahko pa nastanejo tudi izven nje. Voznike naprošamo za dosledno upoštevanje začasne prometne signalizacije, razumevanje in strpnost. Če je možno, naj do cilja izberejo alternativno pot," razlaga projektant .

Odgovorni za projekt in policisti zagotavljajo, da so na morebiten prometni kaos pripravljeni. Del niso mogli umestiti v prometno manj obremenjene poletne mesece, saj bodo takrat obnavljali preostanek vpadnice med Mariborom in Hočami.

Čeprav so križišče Tržaške in Ptujske ceste, ki je največje v Mariboru, prenovili že lani, pa je obnova dotrajanega odseka morala počakati na prekategorizacijo iz občinske v državno cesto.

Direkcija RS za infrastrukturo bo za obnovo odštela dobrih 506.000 evrov.