Komentatorja novoletne skakalne turneje na TV SLO bosta Andrej Stare in Aleš Potočnik. Foto: Matej Kolaković
Komentatorja novoletne skakalne turneje na TV SLO bosta Andrej Stare in Aleš Potočnik. Foto: Matej Kolaković
false
Z novoletne skakalne turneje se bo tudi v tej sezoni za Val 202 oglašal Boštjan Reberšak. Foto: Žiga Culiberg
false
Zadnji prejemnik zlatega orla je Peter Prevc, ki je novoletno skakalno turnejo dobil z rekordnim izkupičkom 1139,5 točke. Foto: Katja Kodba
false
Tekmi za Zlato lisico si boste na programih RTV Slovenija lahko ogledali 7. in 8. januarja 2017. TV Slovenija bo na obeh tekmah proizvajalec mednarodnega TV-signala. Foto: www.zlatalisica.si

Dnevi okrog novega leta bodo v športnem uredništvu Televizije Slovenija že tradicionalno posvečeni prenosom tekem z novoletne skakalne turneje, na kateri je lansko leto z rekordnim izkupičkom 1139,5 točke slavil Peter Prevc. Na TV SLO 2 si boste lahko ogledali vse tekme z vseh štirih skakalnic – Oberstdorf (29. in 30. 12. 2016), Garmisch-Partenkirchen (31. 12. 2016 in 1. 1. 2017), Innsbruck (3. in 4. 1. 2017) in Bischofshofen (4. in 5. 2017).
Na Silvestrovo, 31. decembra 2016, si bodo gledalci lahko ogledali tudi smučarske teke iz švicarskega Val Müstairja. Vsi zamudniki si bodo lahko ponovno ogledali prireditev Športnik leta 2016, na kateri so športniki leta 2016 postali smučarski skakalec Peter Prevc, judoistka Tina Trstenjak in hokejska reprezentanca Slovenije. Za najboljšo športnico med invalidi je bila izbrana Veselka Pevec, ki je osvojila zlato medaljo na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru.
Na novega leta dan, 1. januarja 2017, bo še posebej zanimiva in vsebinsko bogata enourna oddaja Šport v letu 2016, v kateri se bomo spomnili največjih športnih dogodkov preteklega leta. Med njimi seveda tudi evropskega prvenstva v nogometu ter olimpijskih iger iz Ria de Janeira, s katerih so naši športniki prinesli eno zlato, dve srebrni ter eno bronasto medaljo. Pozabili ne bomo niti na fenomenalen zaključek sezone smučarskih skokov v Planici – mimogrede, televizijski prenosi iz Planice so že vrsto let s strani FIS-a (mednarodne smučarske zveze) ocenjeni kot najboljši televizijski prenos sezone. Televizija Slovenija je tam namreč proizvajalec mednarodnega TV-signala.
V prvem tednu leta 2017 bodo poleg tekem novoletne skakalne turneje v ospredju tekme alpskih smučark v Zagrebu in še posebej tekmovanje za Zlato lisico.

Val 202
Prav tako kot Televizija Slovenija bo tudi drugi program Radia Slovenija – Val 202 v dneh okrog novega leta intenzivno spremljal tradicionalno novoletno skakalno turnejo, s katere se bo tudi v tej sezoni oglašal Boštjan Reberšak.
Pripravili bomo pregledno oddajo Šport v letu 2016, ki bo objavljena v Studiu ob 17-ih v četrtek, 29. 12. 2016, in v Nedeljskem športnem popoldnevu, ki bo na sporedu v nedeljo, 1. 1. 2017. Kot običajno, bomo poročali tudi o tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju in smučarskih tekih.

Multimedijski center RTV Slovenija
Vse zgoraj omenjene tekme si bodo uporabniki spletnega portala www.rtvslo.si lahko ogledali v živo tudi na MMC-ju. Posebna pozornost bo namenjena štirim krajem, kjer bo od 29. decembra 2016 do vključno 5. januarja 2017 potekala novoletna skakalna turneja. Zaključek turneje v Bischofshofnu bomo pokrivali tudi z novinarsko ekipo. Intenzivneje se bomo posvetili tudi tekmama za svetovni pokal alpskih smučark na Pohorju. V prvih dneh novega leta pa bo luč sveta zagledal tudi podportal, namenjen svetovnemu prvenstvu v rokometu.