Univerza v Celovcu. Foto: Javna domena (Wiki)
Univerza v Celovcu. Foto: Javna domena (Wiki)

Dvodnevni simpozij za vse, ki jih zanima delo oddelka

K sodelovanju je predstojnica Inštituta za slavistiko celovške univerze Herta Maurer Lausegger povabila Oddelek za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Simpozij bo potekal v ustanovni dvorani (Stiftungssaal) v sredo in v četrtek.

„Veseli bomo vsakega obiska“

Asistenčna univerzitetna profesorica, predstojnica Inštituta za slavistiko celovške univerze Herta Maurer-Lausegger vabi ob zainteresirani publiki še prav posebej tudi vse nekdanje študente in študentke.

Poleg predstojnice Herte Maurer-Lausegger je v organizacijskem komiteju simpozija tudi Urška Gračner. V sklopu priprav na simpozij je pripravila – in še pripravlja – dokumentacijo o inštitutu, o publikacijah in delovanju, ter tudi o odmevu v javnosti v zadnjih štiridesetih letih.

Zajeten spored dvodnevnega simpozija

Simpozij ob 40-letnici se bo v sredo začel ob 9. uri v ustanovni dvorani univerze Alpe-Jadran v Celovcu z glasbeno dobrodošlico Kristijana Filipiča in Vujašina Miškovića. Simpozij bo odprla vicerektorica Cristina Beretta, nato se bo spored začel z odlomkom iz filma, ki ga pripravljajo o celovški slavistiki. V četrtek bo začetek drugega dela simpozija pod geslom „Metode raziskovanja slovenskih narečij“ prav tako ob devetih zjutraj.


Več na volksgruppen.orf.at/slovenci