Foto: Občina Globasnica / FB Foto:
Foto: Občina Globasnica / FB Foto:
Zvezni minister obiskal Globasnico
Foto: Občina Globasnica / FB

Brandstetter si je ogledal tudi Muzej pri Peršmanu

Brandstetter je minuli petek obiskal občino Globasnico, na posebno željo uglednega gosta pa je župan Berndard Sadovnik z njim obiskal tudi Muzej pri Peršmanu. Sicer pa sta spregovorila tudi o prihodnosti dvojezičnih okrajnih sodišč.

V Velikovcu je minister obiskal okrajno sodišče

Ob načrtovani obnovitvi poslopja je pravosodni minister sprva obiskal okrajno sodišče v Velikovcu, katero poslopje je pod spomeniškim varstvom. Poslopje je sicer v dobrem stanju, vendar bo moralo biti bo od prihodnjega leta naprej dostopno za vse, tudi ljudi s posebnimi potrebami. Nato pa se je minister podal v Globasnico.

„Postanek je bil zaznavno daljši“

Vmes so se politične silnice v Globasnici spremenile in Bernard Sadovnik iz vrst Enotne liste (EL) je sprejel ministra Brandstetterja kot župan. Prvotno za štiri ure načrtovani postanek je bil zaznavno daljši, ugotavlja Sadovnik.

V Globasnici je Brandstetter med drugim obiskal občinski otroški vrtec in arheološki romarski muzej Juenna v Globasnici, kjer ga je v zgodovino kraja uvedel arheolog Franz Glaser, predsednik Zgodovinarskega društva „Hemmaberg-Juenna“.


Več na volksgruppen.orf.at/slovenci