Kulturni dom Lendava. Foto: Spletna stran Lendava.info
Kulturni dom Lendava. Foto: Spletna stran Lendava.info

Koncut je ob podpori SD-ja v prvem krogu zbral dobrih 28 odstotkov glasov. Največji poudarek daje mladim, športnemu turizmu in turizmu nasploh ter vinarjem, s katerimi so, kot pravi, naredili ogromen preboj v slovenskem in mednarodnem prostoru.

"Sem izredno motiviran in bom napovedal še veliko predlogov in projektov, ki jih bom izvajal v naslednjem mandatu," pa odgovarja Magyar, ki sta ga podprla SDS in NSi.

Koncut pravi, da je uvrstitev v drugi krog pričakoval. Opozarja pa, da je Magyar med kampanjo dejal, da ne bodo gradili prizidka k zdravstvenemu domu v Lendavi niti športne dvorane v Gaberju. To po Koncutovih besedah ne drži, kot svojo veliko prednost pa našteva komunikacijo, pogovor in dogovarjanje.

Magyar je med predvolilno kampanjo obiskal vsa naselja v občini. To se je po njegovem pokazalo tudi pri rezultatu, saj mu je za zmago v prvem krogu zmanjkalo le 50 glasov. Ker je prepričan, da se je kot župan dokazal s projekti, v parlamentu pa so kljub naporom njegovi odlični predlogi preglasovani, znova kandidira.

Razmerje v mestnem svetu

O koaliciji v lendavskem mestnem svetu je še prezgodaj govoriti. Gibanje Svoboda in SDS sta dobili po pet mandatov, Lista za razvoj in čisto okolje dva, DeSUS, Lista gasilcev za varnost občanov, Pro Lendava in SD pa po enega.