Blaž Gregorc je dosegel edini zadetek za rise že v 2. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Gregorc je dosegel edini zadetek za rise že v 2. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Risi so prikazali še eno dobro predstavo in bili blizu zmagi. Selektor Matjaž Kopitar je tokrat v vrata postavil Žana Usa, ki je delo opravil zelo dobro in dobil tudi nagrado za najboljšega igralca tekme na slovenski strani.

Že po 73 sekundah igre je Blaž Gregorc izkoristil prednost igralca več. V nadaljevanju zadetkov ni bilo, domači so v drugi tretjini imeli še dvakrat kaznovanega igralca, česar pa Slovenci niso izkoristili.

V zadnji tretjini je kazalo, da bo Slovenija z zbrano igro v obrambi dosegla minimalno zmago. Toda šest minut pred koncem so tudi Francozi imeli "power play". Napadalec Grenobla Dylan Fabre je izenačil.

Odločal je podaljšek, zmagoviti gol pa je dosegel Fabre po 80 sekundah.

Selektor Kopitar zadovoljen s predstavama v Parizu

Kopitar: Videl sem veliko dobrih stvari v Parizu
"Odigrali smo boljšo tekmo kot v petek. Žal nismo zadeli večkrat, potem ko smo imeli kar nekaj priložnosti ob koncu druge tretjine. Pred koncem tekme smo prejeli zadetek, ko smo imeli igralca manj. V podaljšku smo naredili napako. Videl sem veliko dobrih stvari v Parizu, a tudi nekaj, ki jih bo treba popraviti. Svetovno prvenstvo se bliža. Močni tekmeci bodo take napake kaznovali," je razmišljal selektor Matjaž Kopitar.

To je bila sedma od desetih pripravljalnih tekem pred SP-jem. Naslednji teden sledita še dve v Budimpešti z Madžari, zadnji test pa bo Danska v Københavnu. Prva tekma na prvenstvu v Rigi bo čez dva tedna proti Švici.


Pripravljalne tekme, Pariz:
FRANCIJA – SLOVENIJA
2:1 (0:1, 0:0, 1:0)
Fabre 55., 62.; Gregorc 2.

FRANCIJA – SLOVENIJA
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Fabre 4., Guebey 18., Boudon 27., Dube 42.; Čimžar 14., Verlič 39., Urbas 52.

Sreda, 3. maja, Budimpešta:
MADŽARSKA – SLOVENIJA

Četrtek, 4. maja, Budimpešta:
SLOVENIJA – MADŽARSKA

Ponedeljek, 9. maja, København:
DANSKA – SLOVENIJA