Tadej Pogačar je glavni adut moštva UAE Emirates. Foto: EPA
Tadej Pogačar je glavni adut moštva UAE Emirates. Foto: EPA

30-letnik s Sardinije, ki je leta 2015 dobil Vuelto, istega leta Giro končal na drugem mestu, na Touru pa je bil najboljši peti pred tremi leti, bo skupaj s slovenskim mladeničem kapetan UAE-ja, za katerega bo na Touru dirkal tudi Jan Polanc, hkrati pa se Aru zaveda moči kolesarja s Klanca pri Komendi.

"Videli bomo, kako bo dirka potekala. Menim, da bom moral pomagati Pogačarju, ki je zelo močan in si to zasluži. Potem pa bomo po poti videli, kaj lahko storimo. Gremo iz dneva v dan," je dejal Italijan, ki na stavnicah kotira precej nižje od Pogačarja.

Primož Roglič in Tadej Pogačar med favoriti 107. Toura

"Z veseljem bom pomagal Pogačarju in mu dal kakšen nasvet. Zame je vloga pomočnika nekaj, česar že dolgo nisem opravljal. Z Davidejem Formolom bova ves čas spredaj. Videla bova, kako dobro se lahko peljeva z najboljšimi," je še dodal.

21-letni Pogačar je na tiskovni konferenci pred začetkom Toura dejal, da se želi boriti za belo majico najboljšega mladega kolesarja, pristavil pa je, da bo s tem najverjetneje tudi v boju za najvišja mesta v skupni razvrstitvi. Bela majica tudi tokrat ne bo daleč od rumene, saj se bo zanjo boril lanski zmagovalec Toura Egan Bernal, sicer kapetan Ineosa.