Bogdan Fink: Jonas si je z napadom poskušal zagotoviti predvsem drugo mesto

Direktor Adrie Mobil in Dirke po Sloveniji je tako kot večina ljubiteljev kolesarstva navdušen nad novo lekcijo, ki jo je Tadej Pogačar odčital konkurenci. Svojo prednost je povišal na več kot tri minute. To pa mu je znova uspelo na svoj atraktiven način, ki ga številni kritizirajo, a se je instinktivno dirkanje prvega kolesarja sveta še enkrat več izkazalo kot njegova prednost, in ne hiba.

Tadej Pogačar je v nedeljo suvereno odgovoril na pospeševanje Jonasa Vingegaarda, potem pa ga s protinapadom ugnal za debelo minuto. Foto: AP
Tadej Pogačar je v nedeljo suvereno odgovoril na pospeševanje Jonasa Vingegaarda, potem pa ga s protinapadom ugnal za debelo minuto. Foto: AP

"Je zvest svojemu načinu dirkanja. Čeprav mu to kdo odsvetuje ali svetuje drugače, on vedno posluša svoj instinkt. Ima odličen pregled nad "igro". Mogoče Tadeja ne boste opazili v kakšnem delu dirke, a ga boste videli, ko bo to potrebno. To je njegova odlika in v tem se razlikuje od drugih," pravi Bogdan Fink.

Po drugi zaporedni in skupno 14. etapni zmagi Tadeja Pogačarja na Dirki po Franciji je Slovenec v izjemnem položaju. Po mnenju gosta v nedeljski epizodi podkasta Tour 202 pa je Pogačar v Pirenejih tudi strl odpor branilca zadnjih dveh zmag Jonasa Vingegaarda, ki ni bil uspešen v svojem prvem odkritem napadu na rumeno majico.

"Po mojem mnenju Vismi kaj drugega kot napad ni preostalo. Po sobotnih napovedih, ko mislim, da je Tadej zlomil Vingegaarda, so poskusili z napadom. Ampak menim, da so si z njim želeli le zagotoviti drugo mesto. To jim je tudi uspelo. Evenepoel je preveč zaostal, drugi pa za zmagovalni oder niso več konkurenčni. To je Tadej vedel in izkoristil," je še dodal Fink. Ta vseeno opozarja, da Tour še ni odločen, saj je do konca še veliko krožnih križišč, ovinkov in nepredvidljivih kilometrov. Vseeno pa bo Pogačarju v nadaljevanju s tremi minutami prednosti precej lažje.

Enako meni tudi Igor Tominec, ki je v dirkanju Tadeja Pogačarja na letošnjem Touru opazil še en pomemben napredek. "Sam bi dodal še en razlog, zakaj se je Visma odločila za napad. Poleg tega, da druge izbire ni imela, saj so morali nekaj premakniti v poteku te dirke, je bilo v Pirenejih izjemno vroče. V preteklih letih so imeli Nizozemci načrt Pogačarja zlomiti na najbolj vročih etapah. Poskušali so, a letos to "zdravilo" ni pomagalo. Tadej je dokazal, da je tudi v najbolj vročih razmerah letos boljši od Jonasa. Za zdaj je Slovenec kralj letošnjega Toura v vseh razmerah," pravi reporter Vala 202, ki je med drugim povedal tudi, zakaj je malo verjetno, da bo Pogačar tudi ob morebitni zmagi na Touru lovil trojček zmag na španski Vuelti.