Andre Greipel že načrtuje šprinterske podvige na Dirki po Franciji, ki se začenja 2. julija. Foto: EPA
Andre Greipel že načrtuje šprinterske podvige na Dirki po Franciji, ki se začenja 2. julija. Foto: EPA
Geraint Thomas
Geraint Thomas bo na letošnjem Touru znova pomagal Chrisu Froomu. Foto: EPA

Greipel, ki ima tudi z lanske Dirke po Franciji štiri etapne zmage, je v tej ekipi od leta 2011. "Vesel sem, da mi moštvo zaupa in da smo se dogovorili še za dve leti sodelovanja. To je nekaj, kar smo si vsi želeli, zdaj bom lahko mirno nadaljeval svoje delo in upam, da bom za ekipo Lotto Soudal še velikokrat dobil šprinte," je dejal 33-letni Nemec. Dveletno sodelovanje pri Lottu so sklenili še z enim njegovih pomočnikov Marclom Siebergom.

Greipel je na letošnjem Giru dobil tri etape, peto s ciljem v Beneventu, sedmo v Folignu in 12. v Bibioneju. A že na dan te zadnje etapne zmage je najavil, da se bo z Gira umaknil, saj ima v tej sezoni še velike cilje.

Thomas ostaja pri Skyu
Geraint Thomas ostaja kolesar ekipe Sky, saj je podaljšal pogodbo do konca sezone 2018. 29-letnik je v Skyu vse od ustanovitve ekipe leta 2010, letos pa je že zmagal na Dirki po Algarveju in Pariz-Nica, na Dirki po Franciji pa bo glavni pomočnik Chrisa Frooma.

"Nov podpis pogodbe je bila lahka odločitev. V Skyju se počutim kot doma," zatrjuje Thomas, ki je lani močno pripomogel k zmagi Frooma na Touru, tudi sam pa je v skupnem seštevku končal med najboljšimi petimi.

Športni direktor Skya Dave Brailsford obljublja, da bodo na največjih dirkah kolesarili tudi zanj: "Geraint je eden najbolj vsestranskih kolesarjev na svetu. To je dokazal z zmagami na stezi, na klasikah in zdaj tudi na etapnih dirkah. Verjamem, da je zdaj v najboljših letih, mi ga bomo z veseljem podpirali, da vidimo, kam lahko poseže."

Konec sezone bo razpadla ekipa IAM Cycling
IAM Cycling, ena izmed kolesarskih ekip svetovne serije, bo konec sezone 2016 prenehala obstajati. Vodstvo ni našlo pokrovitelja, s katerim bi zagotovilo obstanek ekipe. Ustanovitelj ekipe Michel Thetaz je o žalostnem koncu že obvestil kolesarje in osebje, med temi je tudi slovenski maser Tomaž Jeras, nato pa o tem obvestil še javnost.

"IAM Cycling bo prenehal obstajati konec sezone 2016. To je napaka, za katero prevzemam polno odgovornost," piše Thetaz.

Švicarska ekipa obstaja od leta 2012, članica svetovne serije pa je bila prvič lani. Rešitev za IAM Cycling bi bila, če bi iz svetovne serije prestopila raven nižje v prokontinentalno ekipo, vendar je to Thetaz zavrnil.

Alaphilippe dobil Dirko po Kaliforniji
Francoski kolesar Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step) je zmagovalec Dirke po Kaliforniji. 23-letni Francoz Alaphilippe je na tej enotedenski dirki rumeno majico oblekel z zmago na 3. (kraljevski) etapi in jo ubranil do konca. Edini slovenski predstavnik na tej dirki Jani Brajkovič je osvojil skupno 18. mesto.