Marcel Kittel je lani dobil 1., 3., 4. in 21. etapo Toura. Na Elizejskih polajanah v Parizu se je drugič zapored veselil prestižne zmage. Foto: EPA
Marcel Kittel je lani dobil 1., 3., 4. in 21. etapo Toura. Na Elizejskih polajanah v Parizu se je drugič zapored veselil prestižne zmage. Foto: EPA

Giant-Alpecin ga ni izbral med deveterico kolesarjev, ki se bodo podali na štart kronometra naslednjo soboto v Utrechtu. Luka Mezgec ni bil med kandidati za nastop na Touru, saj ga Giant-Alpecin že predtem ni uvrstil na širši seznam kandidatov.

"Seveda sem razočaran, ker ne bom nastopal na Touru. Toda moram gledati naprej in se osredotočiti na nove cilje. To, da nisem v ekipi, je najtežji trenutek moje kariere. Že prisilen počitek ni bil lahek. Bili so časi, ko bi najraje odvrgel brisačo, toda skušal sem ostati močan in najti pot. To je zame nov udarec, ker si nisem prislužil zaupanja ekipe. Položaj ni dober, po drugi strani pa je poučen. Naučil se bom spopasti s takšnimi stvarmi in bom zrasel," je poudaril nemški šprinter, ki je na zadnjih dveh Tourih dobil kar osem etap, vsako leto po štiri.

Letos dirkal le 19 dni
Kittel ima v letošnji sezoni le 19 dirkaških dni. Zaradi bolezni je bil dalj časa odsoten, se vmes 1. maja vrnil na Dirko po Yorkshiru, a že v prvi etapi odstopil. Konec maja je bil pripravljen za dirkanje, vendar v njegovi ekipi menijo, da njegova pripravljenost še ni najboljša.

"Tour je naporna dirka in na res visoki ravni. Moramo gledati, kako je ekipa močna ali šibka. Obstaja tveganje, da bi predčasno končal dirko, to bi oslabilo možnosti njegovih moštvenih kolegov," je povedal direktor Iwan Spekenbrink.
Katjuša stavi na Rodrigueza in Kristoffa
Ruska ekipa Katjuša je objavila deveterico kolesarjev za Tour. Med njimi ni Simona Špilaka, ki je v nedeljo zmagal Dirki po Švici. Glavni adut za visoko uvrstitev v skupnem seštevku bo Španec Joaquim Rodriguez, v šprintih stavijo na Norvežana Alexandra Kristoffa. V ekipi so še Italijani Giampaolo Caruso, Luca Paolini in Jacopo Guarnieri, Avstrijec Marco Haller, Rus Dmitrij Kozončuk, Španec in Portugalec Tiago Machado.