Tour bo letos na sporedu od 29. avgusta do 20. septembra. Prenosi bodo na TV SLO 2 in MMC-ju. Foto: EPA
Tour bo letos na sporedu od 29. avgusta do 20. septembra. Prenosi bodo na TV SLO 2 in MMC-ju. Foto: EPA

Nizozemsko moštvo je že decembra lani objavilo imena osmih kolesarjev, ki naj bi nastopili na največji kolesarski dirki na svetu, a je pandemija virusa oklestila koledar sezone in ga stisnila v tri mesece in pol. Sezona naj bi se tako začela 1. avgusta.

Mnogo moštva zdaj preračunavajo, kateri kolesarji bodo v zgoščenem sporedu nastopili na posameznih dirkah. Športni direktor Jumbo-Visme je v pogovoru za cyclingnews.com potrdil, da se osmerica potnikov za Tour v tem času ni spremenila. Poleg Rogliča bosta vlogo še dveh kapetanov prevzela Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk.

"Načrt za Tour se ni spremenil, zato tudi naša ekipa ni doživela sprememb," je priznal Zeeman, ki sicer opozarja, da bo od kolesarjev samih odvisno, kdo bo zasedel svoje mesto v ekipi, saj se zaradi covida-19 v podobnem položaju doslej še niso znašli in ne vedo, v kakšni formi bodo v času Dirke po Franciji.

"Naš cilj ostaja isti: osvojiti Tour. Upam, da se bodo uresničili cilji Ucija in da bodo lahko izpeljali prilagojeno sezono. Zelo hvaležni bomo, če bomo letos sploh dirkali glede na vse oteževalne okoliščine," je sklenil Zeeman.

Med osmerico nizozemskega moštva so poleg treh kapetanov še Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus.