Nejc Gregorič, ki trenira pri Pogi teamu, bo vozil cestno kolo Giant Propel Advanced 2, ki ga zmagovalcu Navidezne dirke podarja podjetje Freestyle. Foto: Osebni arhiv
Nejc Gregorič, ki trenira pri Pogi teamu, bo vozil cestno kolo Giant Propel Advanced 2, ki ga zmagovalcu Navidezne dirke podarja podjetje Freestyle. Foto: Osebni arhiv

Lilijani sta namreč veliko pomagala sin Uroš in vnuk Nejc, ki gre morda po poti Tadeja Pogačarja, saj kolesarstvo trenira pri – Pogi teamu! 15-letnik je tudi tisti, ki bo vozil cestno kolo Giant Propel Advanced 2, ki ga zmagovalcu Navidezne dirke podarja Freestyle, podjetje z več kot 30-letno tradicijo na področju kolesarstva.

Družina Gregorič je MMC-jevo igro začela slabo, bila na začetku okrog 700. mesta, tako da so že skoraj obupali. A so se začeli dvigati in po zadnji pirenejski etapi (to je bila 15. etapa) že povedli. Nato so vodstvo izgubili, ravno po sobotni predzadnji etapi (nedeljski kronometer ni štel v izračun točk) pa spet prevzeli vodstvo in s tem tudi zmagali v Navidezni dirki, potem ko so bili že lani zelo visoko (na koncu šesti).

Kdo so bili najboljši?

Končni vrstni red Navidezne dirke lahko preverite na tej povezavi.

In kakšno taktiko so ubrali letos? Tako kot večina uporabnikov so imeli v svoji ekipi veliko četverico Pogačar, Vingegaard, Evenepoel in Roglič, dokler seveda Roglič ni odstopil. Na sprinterskih etapah so stavili na van Aerta, Philipsena, Girmaya in Pedersena (do njegove poškodbe). Tekmovalce so menjavali tudi glede na postavljene kvote na stavnicah. Ujeli so nekaj pobegov (Carapaz, Mas ...), kot priznavajo, pa so imeli tudi nekaj sreče, predvsem ko so diskvalificirali Marka Cavendisha.

Drugo mesto na letošnji Navidezni dirki je osvojil putkin62 (zbral je 5180 točk, 46 manj od družine Gregorič), tretje pa Luka Štular (5178 točk). Oba bosta prejela praktične nagrade RTV-ja.

Tudi tokrat je bila Navidezna dirka zelo odmevna, saj je v njej sodelovalo 3200 MMC-jevih uporabnikov. Hvala vsem za sodelovanje in čestitke najboljšim!