Jonas Vingegaard. Foto: Organizator/Team Visma Lease a Bike/Bram Berkien
Jonas Vingegaard. Foto: Organizator/Team Visma Lease a Bike/Bram Berkien

Načrt je, da v francoskih Alpah dvigne pripravljenost in se potem pridruži svoji ekipi na treningu pred Dirko po Franciji.

Vingegaard je padel na začetku aprila na Dirki po Baskiji. V nesreči si je zlomil desno ključnico in več reber ter utrpel predrtje popljučnice (pnevmotoraks). Ključnico so mu nato v bolnišnici operirali, po 12 dneh pa je prejel zdravniško zeleno luč za odhod domov.

Na kolo je spet sedel na začetku maja in prevozil prve kilometre. Nato je z družino odšel na oddih na Majorko, kjer je tudi treniral, kolikor so mu dopuščale možnosti.

Sorodna novica "Pogačarju gre bolje od pričakovanj, kar me navdušuje"

Odločitev bo padla kmalu
Njegov trener Tim Heemskerk za danski BT še ni mogel povedati, ali bo Vingegaard čez mesec branil naslov. "Nismo se še odločili. Najpomembnejši stvari za Jonasa sta danes in jutri,” je povedal Heemskerk.

Vingegaard se po besedah ​​Heemskerka z vajami osredotoča na kondicijo na kolesu in krepitev rame ter skuša priti do idealne teže.

V naslednjih dneh bo v akciji Roglič
Na Kriteriju po Dofineji bo naslednji teden nastopil Primož Roglič. Njegov glavni tekmec bo Remco Evenepoel, ki bo prav tako prvič nastopil po padcu na Dirki po Baskiji.

Medtem bo na višinske priprave v nedeljo odšel tudi Tadej Pogačar, ki se bo pripravljal prav tako v Franciji na Isoli 2000. Tam bo tudi cilj 19. etape Toura, ki se bo začel 29. junija.