Tadej Pogačar je Tour odpeljal za čisto petico, njegove nepozabne predstave pa ste z velikim zanimanjem spremljali tudi gledalci, bralci oziroma poslušalci RTV-vsebin. Foto: Reuters
Tadej Pogačar je Tour odpeljal za čisto petico, njegove nepozabne predstave pa ste z velikim zanimanjem spremljali tudi gledalci, bralci oziroma poslušalci RTV-vsebin. Foto: Reuters

Povprečna gledanost vseh etap letošnje Dirke po Franciji je bila 7,4-odstotna, kar pomeni, da si je etape v povprečju ogledalo 142.300 gledalcev. Gre za 34-odstotni delež vseh, ki so imeli v času prenosa Toura (največkrat med 15.00 in 17.30) prižgan televizor.

Najbolje gledana v celoti je bila zadnja, 21. etapa, ko je Tadej Pogačar z zmago na kronometru le še potrdil prevlado na letošnji dirki. Povprečno gledanost te etape je bila 11,7-odstotna. Dirka po Franciji je bila minuli konec tedna (torej od petka do nedelje) najbolje gledana vsebina na vseh slovenskih televizijah.

Največ gledalcev 14. julija: skoraj 358 tisoč
Najvišja gledanost dirke pa je bila vendarle dosežena teden prej – v nedeljo, 14. julija, ko je bila na sporedu 15. etapa, na kateri je Tadej Pogačar veličastno odgovoril na napad Jonasa Vingegaarda in se pet km pod vrhom ciljnega vzpona Plateau de Beille odpeljal etapni zmagi naproti. Ob 17.20 je to gorsko etapo spremljalo 18,7 odstotka oziroma 357.806 gledalcev.
Vsaj del Dirke po Franciji je letos spremljalo 52 odstotkov oziroma 990 tisoč različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Rogličeva drama prinesla največ klikov
Dirka po Franciji je bila odlično gledana tudi na naši spletni strani rtvslo.si in na RTV 365. V živo in na zahtevo ste uporabniki ustvarili več kot 1.000.000 ogledov. Največ ogledov (več kot 166 tisoč) je imela 11. etapa (Vingegaard dobil sprint s Pogačarjem za etapno zmago, Roglič padel na zadnjem spustu).

Visoka poslušanost prenosov in podkastov
Nepozabne predstave Tadeja Pogačarja ste z zanimanjem spremljali tudi v radijskih prenosih na Valu 202, ki ga dnevno spremlja 283.000 poslušalcev (Mediana, junij 2024). Ne le prenosi, zelo poslušani so bili tudi podkasti Tour 202, ki so imeli skupaj več kot 65.000 poslušanj. Posamični epizodi je v digitalnem okolju prisluhnilo tudi več kot 5.000 uporabnikov. Številnih odzivov pa so bile deležne tudi objave z ozadji dogajanja na terenu in prvimi odzivi kolesarjev na družabnih omrežjih, kjer je prisoten Val 202; s posamično video objavo so dosegli tudi 157.000 uporabnikov.

Mimogrede: prenos sprejema Tadeja Pogačarja (sreda ob 18. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani) bo na TV SLO 2 in na MMC-ju.