Tadej Pogačar je zadnji prikolesaril na oder v Brestu. Letos bodo tekmeci zelo pozorni na kapetana ekipe UAE Emirates. Foto: AP
Tadej Pogačar je zadnji prikolesaril na oder v Brestu. Letos bodo tekmeci zelo pozorni na kapetana ekipe UAE Emirates. Foto: AP

Zadnji se je na oder pripeljal lanski zmagovalec Pogačar. "V zadnjem letu sem veliko treniral in veliko potoval. Ni se veliko spremenilo. Imamo zelo močno ekipo, ki je zelo dobro pripravljena. Tudi letos se želimo boriti za skupno zmago," je povedal 22-letni šampion s Klanca pri Komendi, ki je lani na Elizejskih poljanah oblekel kar tri majice. Poleg rumene tudi belo za najboljšega mladega kolesarja in pikčasto za najboljšega hribolazca.

Primož Roglič je lani predzadnji dan Toura doživel veliko razočaranje. Rumeno majico je nosil dva tedna, v Parizu pa je stal na drugi stopnički. Foto: EPA
Primož Roglič je lani predzadnji dan Toura doživel veliko razočaranje. Rumeno majico je nosil dva tedna, v Parizu pa je stal na drugi stopnički. Foto: EPA

Roglič: Vse bomo skušali narediti, da se bo letos končalo drugače
31-letni Roglič, ki je dobil zadnji dve Dirki po Španiji, bo imel na voljo odlične pomočnike. Wout van Aert, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Tony Martin, Mike Teunissen in Jonas Vingegaard bodo skrbeli za Zasavca.

"Vse bomo skušali narediti, da se bo letos končalo drugače. V soboto vsi startamo z istega izhodišča. Zanima me le predstava moje ekipe, na druge stvari ne morem vplivati," je povedal Roglič, ki je bil na Touru četrti že leta 2018.

Mezgec bo najprej pomagal Matthewsu, nato pa Yatesu
Tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious) in Luka Mezgec (Bike Exchange) bosta čakala na svoje priložnosti na zelo razgibanih francoskih cestah.

Vsi štirje Slovenci komaj čaka štart Toura v soboto

"Dolgo sem bil v negotovosti. Naredil sem vse, da sem se dobro pripravil. Zdaj je ekipa pripravljena na akcijo. Prvi dve etapi sta zares zahtevni in na vrsti bo kratek ciljni vzpon. To bo priložnost za Michaela Matthewsa. Mi bomo morali pomagati Simonu Yatesu, ki je naš kandidat za skupno razvrstitev," je povedal Mezgec, ki je lani v 14. in 19. etapi zasedel drugo mesto.

Mohorič se je predstavil z dresom državnega prvaka. Naslov je osvojil v nedeljo v Kopru. "Ponosno bom nosil ta dres na Dirki po Franciji. Zelo lepo je videti slovenska zastava. Veselim se dirkanja," je dodal Mohorič.

Roglič po dolgih višinskih pripravah nestrpno pričakuje štart

Bo Alaphilippe oblekel rumeno majico?
Francozi na zmago čakajo vse od leta 1985, ko je bil najboljši Bernard Hinault. Njihov glavni adut bo Julian Alaphilippe. Svetovni prvak želi obleči rumeno majico že v nedeljo, ko je na sporedu strm zaključni vzpon na Mur de Bretagne.

"Vesel sem, da lahko začnem peti Tour. Prvi dve etapi sta mi pisani na kožo. Upam, da bodo noge dopuščale napad," je povedal kapetan ekipe Deceuninck Quick Step.

Po kategorizaciji se bo od 26. junija do 18. julija zvrstilo osem ravninskih, šest gorskih in pet razgibanih etap ob dveh ravninskih kronometrih v peti (27,2 km) in predzadnji etapi (30,8 km).

Predstavitev Jumba Visme in UAE Emirates
Predstavitev ekip na 108. Dirki po Franciji