Slovenija se bo v četrtfinalu pomerila s Kanado. Foto: Reuters
Slovenija se bo v četrtfinalu pomerila s Kanado. Foto: Reuters

Po izjemni predstavi proti Avstraliji je bil boj za prvo mesto pričakovano zelo fizičen, Slovenija je tudi po nekaj provokacijah nasprotnika izgubila rdečo nit.

Ta poraz je pravi opomin, da moramo vztrajati pri svoji igri ter pozabiti na nedosojene napake in grobosti - v zakup jih je treba vzeti že pred začetkom tekme. Če se bomo držali načrta, nismo brez možnosti," je poraz Slovenije s 100:71 komentiral nekdanji selektor Boris Zrinski:

Zrinski razpravlja tudi o psihološkem momentu po prvem delu tekmovanja in čustveni sprostitvi po zmagi nad Avstralci, hkrati pa vidni fizični utrujenosti nosilcev slovenske igre.

Zrinski upa, da bo Aleksander Sekulić v nadaljevanju tekmovanja lahko računal na Jako Blažiča, ki je odsoten zaradi poškodbe. Njegova odsotnost zmanjšuje obseg možnih rešitev in odgovorov na nasprotnika.

Z Okinave se je pogovoru pridružil tudi Franci Pavšer, ki je presenečen nad slovensko vnemo v prvi četrtini. Slovenija jo je končala s štirinajstimi točkami prednosti - Nemci so v drugi z delnim rezultatom 27:9 že povedli. Nemško reprezentanco je z odlično predstavo in dvojnim dvojčkom vodil Dennis Schroeder, razliko pa so tudi po Pavšerjevih besedah opravili "pretepaški centri", čeprav tudi sam poudarja preveliko slovensko obremenjevanje s sodniki.

SP v košarki: Nedosojene napake in grobosti je treba vzeti v zakup