Reprezentanca Filipinov je v Philippine Arena odigrala že nekaj tekem. Foto: EPA
Reprezentanca Filipinov je v Philippine Arena odigrala že nekaj tekem. Foto: EPA

Trenutno so že prodali več kot 28.000 vstopnic, predsednik tamkajšnje zveze Al Panlilo pa je dejal, da verjame, da jih bodo celo 50.000. Trenutno je rekord iz leta 1994, ko si je finale med ZDA in Rusijo v Skydomu, zdaj Rogers Centru, v Torontu ogledalo 32.616 košarkarskih navdušencev.

"Prepričani smo, da bomo podrli ta rekord. Pričakujemo lahko do 50.000 gledalcev, četudi jih bo zdaj zaradi zahtev prvenstva dvorana sprejela malce manj kot sicer," je dejal Panlilo. Philippine Arena bo sicer gostila le dve tekmi uvodnega dne. Najprej med Italijo in Angolo, potem pa še med Filipini in Dominikansko republiko. Turnir organizirata še Indonezija in Japonska, kjer bo skupinski del igrala Slovenija, vsi zaključni boji pa bodo na Filipinih, kjer je košarka zelo popularna.

Sprva je bilo načrtovano, da bo končnica odigrana v Philippine Arena, ki je s kapaciteto 55.000 največja dvorana na svetu, toda zaradi logističnih razlogov so jo prestavili v dvorano Mall of Asia, ki sprejme 15.000 gledalcev. Poleg te se bo v Manili igralo še v Araneta Coliseumu, ki ima enako kapaciteto. V tej dvorani je leta 1978 Jugoslavija postala svetovni prvak.