Jaka Blažič. Foto: EPA
Jaka Blažič. Foto: EPA

Slikanji z magnetno resonanco in računalniško tomografijo sta prinesli spodbudne novice, saj kakšne večje poškodbe hrbta ni bilo videti. Kljub temu bodo v slovenski reprezentanci previdni in opazovali, kako se bo Blažičevo telo odzvalo v prihodnjih dneh.

Košarkarska zveza Slovenije

Ta je na ponedeljkovi tekmi svetovnega prvenstva na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji proti Gruziji obležal na parketu, ko je nanj padel Tornike Šengelia. Kot so pojasnili na KZS-ju, pregledi niso pokazali resnejše poškodbe.

"Slikanji z magnetno resonanco in računalniško tomografijo sta prinesli spodbudne novice, saj kakšne večje poškodbe hrbta ni bilo videti. Kljub temu bodo v slovenski reprezentanci previdni in opazovali, kako se bo Blažičevo telo odzvalo v prihodnjih dneh," so zapisali pri KZS-ju.

Blažič je sredi tretje četrtine med Slovenijo in Gruzijo (88:67) obležal, ko je Šengelia padel na njegov hrbet, zdravniška služba pa ga je pospremila v garderobo in poslala v bolnišnico na podrobnejše zdravniške preglede.

Slovenijo že v sredo ob 13.30 čaka še zadnja tekma v skupini F, tekmec bodo Zelenortski otoki. Izbranci Aleksandra Sekulića imajo po dveh krogih dve zmagi, pred Gruzijo so opravili še z Venezuelo.