Aleksander Sekulić je zaskrbljen nad poškodbo Vlatka Čančarja. Foto: EPA
Aleksander Sekulić je zaskrbljen nad poškodbo Vlatka Čančarja. Foto: EPA

Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo prijateljsko tekmo z Grčijo v sklopu priprav na svetovno prvenstvo, še huje pa je, da se je verjetno resneje poškodoval Vlatko Čančar.

Poškodba Čančarja ni videti dobro. To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu.

Aleksander Sekulić

Aktualni prvak Lige NBA je namreč ob pristanku po zabijanju nerodno pristal in ob bolečinah v kolenu mu je z igrišča pomagala zdravniška služba. Za kako resno poškodbo gre, bodo pokazali zdravniški pregledi, ki jih bo opravil v Sloveniji.

"Poškodba Čančarja ni videti dobro. To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu," je za Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) dejal selektor Aleksander Sekulić.

"Pred nami so še tri zahtevne tekme in nato ena na Japonskem. Tam bomo imeli precej časa za trening, a težko je zdaj o tem razmišljati, saj nas v prvi vrsti zanima poškodba Čančarja," je še pripomnil.

Sorodna novica Grki tudi v Atenah boljši od Slovencev, skrb vzbujajoča poškodba Čančarja

Nazadnje vodili z 41:40
Slovenska reprezentanca je imela sicer preveč nihanj v svoji igri, da bi lahko računala na kaj več kot zmeren poraz. V uvodnih manj kot šestih minutah je dobila 20 točk (20:9), nato je ob boljši obrambi in treh zaporednih trojkah Klemna Prepeliča naredila preobrat in povedla z 28:27, ob odhodu Dončića z igrišča pa je v zaključku prvega dela znova zaostala. Nazadnje je vodila za točko z 41:40. Nadaljevanje je odprla s slabo obrambo in raztrgano igro v napadu, kar so Grki kaznovali z vodstvom 68:48 v 27. minuti. Čvrstost obeh ekip je nato malce popustila, tako da je Slovenija v zaključku imela malce manjši poraz.

"Nenatančnost v napadu nam je vzela samozavest in energijo v obrambi. Sicer smo našli pot nazaj, vendar so se padci v igri ponovili. Težko je pričakovati vrhunsko strelsko formo v tej fazi priprav. Graditi moramo naprej s tem, kar imamo," je še priznal Sekulić.

Bolj kot poraz proti Grkom skrbi poškodba Čančarja