Foto: AP
Foto: AP

Na agenciji so zaradi velikega zanimanja slovenske javnosti za spremljanje dogodka s seznama pomembnih dogodkov v skladu s svojimi pristojnostmi preverili izpolnjevanje pogojev za prenos letošnjega svetovnega košarkarskega prvenstva po določilih zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah.

Po izračunih agencije bi za zadostitev zakonskega pogoja, to je, da dogodek doseže 75 odstotkov prebivalcev Republike Slovenije, moral biti ta program dostopen vsaj vsem naročnikom storitve televizije vseh štirih največjih operaterjev elektronskih komunikacij.

Kot je ugotovila agencija, je eden od operaterjev omogočal ogled tega programa vsem svojim naročnikom storitve televizije že pred prvenstvom, iz podatkov agencije in iz sporočil za javnost treh največjih operaterjev elektronskih komunikacij pa izhaja, da lahko tekme slovenske reprezentance na svetovnem košarkarskem prvenstvu na programu Šport TV 1 spremljajo vsi njihovi naročniki storitev televizije.

Na podlagi vseh ugotovljenih podatkov tako izhaja, da lahko na televizijskem programu Šport TV 1 od ponedeljka, 28. avgusta, tekme slovenske košarkarske reprezentance spremlja večina, torej 75 odstotkov, prebivalcev Republike Slovenije, kot to določa zakonodaja, so sporočili iz Agencije za komunikacijska omrežja in storitve.