Louis van Gaal med novinarsko konferenco v Dohi. Foto: Reuters
Louis van Gaal med novinarsko konferenco v Dohi. Foto: Reuters
Sorodna novica Organizatorji so se opravičili danski televiziji

Ob tem je na novinarski konferenci dodal, da upa, da bodo reprezentanco gledali vsaj po televiziji, če se bo ta uvrstila v finale.

Van Gaal je še enkrat ponovil tudi, da Katar svetovnega prvenstva ne bi smel gostiti, in dodal, da gre za premajhno državo za turnir z 32 reprezentancami in da bi moral biti gostitelj velika in izkušena nogometna država.

Kot še pravi, bi njegova ekipa na prvenstvu potrebovala vsaj 3000 navijačev, ki bi jo podprli.

Anketa: Le 14 odstotkov Nizozemcev bo spremljalo SP
Na Nizozemskem pa je vzdušje trenutno slabo. Anketa, ki je bila narejena za televizijsko oddajo EenVandaag, je pokazala, da je med 28.000 vprašanimi le 14 odstotkov Nizozemcev potrdilo, da bodo spremljali prvenstvo. Razlog so dolgoletne negativne informacije v povezavi s SP-jem in človekovimi pravicami v Katarju, predvsem položajem tujih delavcev in pravicami istospolnih parov.

Selektor vseeno pohvalil organizacijo
"Na prvenstvu bomo igrali z najizkušenejšimi ekipami sveta. Teren za trening tukaj je odličen, hotel in organizacija sta fantastična. Zelo se veselim prvenstva, še pomembneje pa je, da se enako počutijo moji varovanci," pa je organizatorje tik pred začetkom vseeno pohvalil selektor oranžnih.

Nizozemci bodo prvenstvo začeli v ponedeljek, ko jih čaka tekma skupine A s Senegalom. Dan pred tem bosta prvenstvo v isti skupini odprla Katar in Ekvador.

Nizozemci že prispeli v Katar