Navijaško središče v Kranjski Gori. Foto: Luka Hvalc/Val 202
Navijaško središče v Kranjski Gori. Foto: Luka Hvalc/Val 202

Prvi dan so na smučišču najbolj stiskali pesti za slovenske smučarske skakalke in skakalce. "Pri dekletih sploh ne bi imen izpostavljala, prav tako pri fantih, ker mislim, da so vsi zelo dobro pripravljeni. Vsi so sposobni osvojiti katero koli medaljo," je smučarske skoke komentirala ena izmed obiskovalk navijaškega središča. "Predvsem da se bodo dobro odrezali in da se bo vsak dobro počutil v svoji panogi. Vemo, da fantje danes v kvalifikacijah niso ravno blesteli, ampak mislim, da bodo na tekmi pokazali, kaj znajo," je povedala druga obiskovalka. Prav v smučarskih skokih obiskovalci napovedujejo največ slovenskih medalj.

Njihova napoved se je uresničila, saj je Urša Bogataj postala olimpijska prvakinja, Nika Križnar pa je osvojila bronasto medaljo.

Obiskovalci terenskega studia so po tekmi povedali: "Neverjetno! Na neki način smo pričakovali, ampak smo bili v skrbeh, ali bodo dekleta zdržala pritisk ali ne. To je dober začetek olimpijskih iger in upam, da bodo v tem tempu nadaljevali." "Naše tekmovalke so carice, res so najboljše, vsa čast, juuuu." "To je neverjetno. Mlade so še in da so zdržale ta pritisk psihično ..."

Val 202 po Sloveniji
Val 202 bo med 4. in 20. februarjem olimpijski radio. V navijaško-rekreativnem središču Vala 202, ki se bo selil po Sloveniji, lahko v družbi prijateljev v živo spremljate in na velikem zaslonu gledate uspehe slovenskih športnikov. Ob pomoči izkušenih radijcev se lahko preizkusite v vlogi športnega reporterja, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pa tudi v različnih športih. Pri smučanju, drsanju ali teku na smučeh vam z nasveti pomagajo tudi nekdanji vrhunski športniki. Z vprašanji gostom lahko pomagate ustvarjati radijski program, po vrnitvi iz Pekinga v domovino pa boste na posameznih lokacijah predvidoma srečali tudi slovenske junake.

Terenski del programa med olimpijskimi igrami vsak dan oddaja med 10.00 in 15.30. Vseh 16 dni bosta voditelja Anja Hlača Ferjančič in Aleš Smrekar ob pomoči ekipe novinarjev.

Lokacije:
Kranjska Gora (smučišče): 5.–8. 2.
Kope: 9.–10. 2.
Velenje (Vista – park z razgledom): 11.–13. 2.
Celje (Krekov trg): 14.–15. 2.
Brežice (pred športno dvorano): 16.–17. 2.
Kranjska Gora (smučišče): 18.–20. 2.