Patrik Divković je dobil prvo rundo, naslednji dve pa izgubil. Foto: Reuters
Patrik Divković je dobil prvo rundo, naslednji dve pa izgubil. Foto: Reuters

25-letni Divković je odlično začel in dobil prvo rundo (izid sicer 2:2, sodnik je zmago prisodil Slovencu), višje postavljeni Norvežan pa drugo, potem ko je Divković še deset sekund pred koncem vodil z 2:0. Runda se je končala z 2:2, a tokrat je bil sodnik na strani Norvežana.

Potnika v četrtfinale je tako določila tretja runda, v kateri je bilo precej več točk kot v prvih dveh, Norvežan pa je bil boljši z 12:9.

Ordemann, šesti nosilec, je bil že v škripcih, a se je rešil. Foto: Reuters
Ordemann, šesti nosilec, je bil že v škripcih, a se je rešil. Foto: Reuters

30-letni Ordemann je bil v tretji rundi od začetka v prednosti, najprej je dobil dve točki za udarec v telo, nato pa še tri za udarec v glavo. Povedel je že s 6:0, Divković pa je po udarcu v glavo iz obrata znižal na 6:5. Pri vodstvu Ordemanna z 11:8 je Divkoviću začelo zmanjkovati časa, poskušal je vse, da bi borbo obrnil sebi v prid, vendar mu ni uspelo.

To je bil olimpijski debi za nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka (leta 2016) z Vrhnike.

"Razočaran sem, ker sem bil tako blizu zmage, praktično sem ga imel. Od zmage me je delilo le nekaj sekund. In teh nekaj sekund je edino, kar bi v dvoboju spremenil. Manjši padec koncentracije je bil odločilen, moral bi iti v napad, ne pa se braniti. V tretji rundi mi je ušel, poskušal sem ga ujeti, prišel sem blizu, a nato mi je zmanjkalo časa," je bil razočaran slovenski borec, ki ga je nekoliko motila poškodba prsta. "Toda to ni izgovor. Boril sem se, kot da bolečine ne bi bilo," je poudaril.

Tekvondo: Divković po tesnem razpletu izgubil proti Norvežanu

Tekvondo, nad 80 kg (M)
UvrstitevTekmovalecDržava
1Arian SalimiIran
2Caden CunnighamZdružene države Amerike
3Cheik Salah CisseSlonokoščena obala
3Rafael AlbaKuba
Tekvondo, nad 67 kg (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržava
1Althea LaurinFrancija
2Svetlana OsipovaUzbekistan
3Dabin leeJužna Koreja
3Nafia Kus AydinTurčija