Novak Đoković je zmago proslavil zdaj z že znanim oponašanjem igranja na violino. Foto: Reuters
Novak Đoković je zmago proslavil zdaj z že znanim oponašanjem igranja na violino. Foto: Reuters

Prvi nosilec Novak Đoković je v le 54 minutah opravil z Avstralcem Matthewom Ebdenom, ki ni posamičnega dvoboja odigral že več kot dve leti. V žreb posameznikov je prišel kot menjava. V Pariz je prišel zaradi igranja dvojic. Končni izid je bil 6:0, 6:1. V drugem krogu se bo Srb pomeril z zmagovalcem obračuna Nadal – Fucsovics, ki bo v nedeljo.

Po prepričljivi zmagi se je Đoković Avstralcu ob pozdravu na mreži opravičil. Pri izidu 6:0, 2:0 je nemočni Ebden v šali ponudil lopar enemu izmed gledalcev. Edino igro je osvojil pri zaostanku 4:0 v drugem nizu.

"Žal mi je Ebdena. On ne igra v posamični konkurenci. Pravila so nelogična. Neprimerno je, da menjavo iščejo med specialisti za dvojice, če nekdo odpove nastop. Ne razumem ta pravila," je bil do organizatorjev kritičen Đoković.

18 minut dlje na igrišču je bil drugi nosilec Carlos Alcaraz, ki je bil s 6:3, 6:1 boljši od Libanonca Hadija Habiba, 275. igralca z lestvice ATP. Zmagovalca zadnjih dveh turnirjev za grand slam v Parizu in Londonu v drugem krogu čaka boljši iz dvoboja Griekspoor – Norrie.

Alcaraz bo zvečer igral še v dvojicah. Z Rafaelom Nadalom se bosta pomerila z argentinsko navezo Gonzalez/Molteni.

Tabela (M)

Tabela (Ž)

Tabela (dvojice)