Pauletta Foppa je Črnogorkam delala številne težave. Foto: EPA
Pauletta Foppa je Črnogorkam delala številne težave. Foto: EPA

Francozinje so bile velike favoritinje, kar so hitro pokazale tudi na parketu. Izid je bil izenačen le do sedme minute, ko je bilo 2:2, nato so Francozinje ušle s tremi zaporednimi zadetki in se niso več ozirale.

Ob polčasu je bila razlika še znosnih 12:9, takoj po vrnitvi iz slačilnic pa so igralke v belem zabile štirikrat zapored in se veselile suverene zmage. Izjemno natančna je bila Pauletta Foppa, ki je s sedmimi streli dosegla šest golov.

Španka Soledad Lopez Jimenez je bila v prvem polčasu nezgrešljiva, saj je s tremi meti dosegla prav toliko golov. Foto: EPA
Španka Soledad Lopez Jimenez je bila v prvem polčasu nezgrešljiva, saj je s tremi meti dosegla prav toliko golov. Foto: EPA

Španke že vodile za šest
Prvi polčas med Španijo in Nizozemsko je bil napadalno izjemno bogat, saj je postregel kar z 32 zadetki, izid je bil tako še v 7. minuti 5:4 za Španijo, ki pa je nato izjemno stisnila v obrambi. Uspel ji je delni niz 9:4, po katerem je prvič v večeru povedla s šestimi goli razlike (14:8).

Španke so še dobre štiri minute pred polčasom vodile z varno prednostjo 17:12, a Nizozemke so nato s tremi zaporednimi zadetki poskrbele, da je razlika do odhoda v slačilnico skopnela zgolj na dva zadetka (17:15). V tem delu je bila pri Špankah najbolj razpoložena veteranka Alexandrina Cabral Barbosa s štirimi goli, na drugi strani jih je toliko dosegla Estvana Polman.

V nadaljevanju so Nizozemke pritisnile in v 39. minuti izenačile na 19:19. Zaključek tekme je bil izjemno izenačen, saj sta se ekipi ves čas izmenjavali v vodstvu. Maitane Echeverria Martinez je 21 sekund pred koncem izenačila in postavila izid tekem. Nizozemke so imele še dobrih 20 sekund, da izvlečejo obe točki, a je Estavana Polman naredila napako.

EP v rokometu, skupina II, Skopje

NIZOZEMSKA − ŠPANIJA 29:29 (15:17)
Freriks in Smits po 6; Valdivia 4.

FRANCIJA − ČRNA GORA 27:19 (12:9)
Foppa 6; Radičević 6.

Lestvica

FRANCIJA           3  3 0 0   24  6
ČRNA GORA          3  2 0 1    3  4
-----------------------------------
ŠPANIJA            4  1 1 2   -6  3
NIZOZEMSKA         4  1 1 2   -9  3
NEMČIJA            3  1 0 2    2  2
ROMUNIJA           3  1 0 2  -14  2