Slovenija bo trinajstič igrala na evropskem prvenstvu, največji uspeh je bila srebrna medalja na EP-ju 2004. Foto: EPA
Slovenija bo trinajstič igrala na evropskem prvenstvu, največji uspeh je bila srebrna medalja na EP-ju 2004. Foto: EPA

"Pripravljalno obdobje lahko ocenim kot dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in ostalimi okoliščinami, povezanimi s covidom-19. Kljub temu sem s potekom priprav zelo zadovoljen," je povedal Ljubomir Vranješ, ki pa se seveda zaveda, da so treningi eno, tekme pa nekaj drugega. Za glavne favorite EP-ja šteje Dansko, Francijo, Španijo in Madžarsko.

Tudi Blaž Blagotinšek meni, da so bile priprave dobre: "Kljub okoliščinam smo opravili vse, kar smo si zadali in kar je selektor načrtoval, razen dveh pripravljalnih tekem z Italijo." Misli je že usmeril k prvi tekmi turnirja – v četrtek ob 18. uri bo tekmec Severna Makedonija: "Pričakujem dober in trd obračun, saj smo se z njimi že večkrat pomerili. Neznank ni."

Slovenija bo v Debrecenu v predtekmovanju igrala še z Dansko (sobota ob 20.30) in s Črno goro (ponedeljek ob 18.00). Če se bo prebila v nadaljevanje tekmovanja (v drugi del se uvrstita najboljši dve reprezentanci) se bo preselila v Budimpešto, kjer se bo slovenska skupina križala s skupina B in C.

Prenosi tekem bodo na TV Slovenija.

Na evropsko prvenstvo bodo odpotovali vratarji Urh Kastelic, Jože Baznik in Aljaž Panjtar, krilni rokometaši Gašper Marguč, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Tilen Sokolič, zunanji igralci Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Staš Skube, Vid Levc, Jure Dolenec, Nejc Cehte, Domen Makuc in Matic Grošelj ter krožni napadalci Vid Poteko, Matic Suholežnik in Blaž Blagotinšek.

Pred odhodom v Debrecen z Vranješevega seznama odpadel Ovniček

SKUPINA A, Debrecen, 1. krog, četrtek ob 18.00:
SLOVENIJA – SEVERNA MAKEDONIJA
Ob 20.30:
DANSKA – ČRNA GORA

2. krog, sobota ob 18.00:
SEVERNA MAKEDONIJA – ČRNA GORA
Ob 20.30:
SLOVENIJA – DANSKA

3. krog, ponedeljek ob 18.00:
ČRNA GORA – SLOVENIJA
Ob 20.30:
SEVERNA MAKEDONIJA – DANSKA