Na Pohorju potekajo še zadnje priprave za obračun najboljših smučark sveta. Foto: Reuters
Na Pohorju potekajo še zadnje priprave za obračun najboljših smučark sveta. Foto: Reuters
Tina Maze
Kaj lahko na sobotnem veleslalomu naredi Tina Maze? Foto: EPA

Že 45. izvedbo tekmovanja najboljših alpskih smučark v Mariboru bo pokrivalo preko 350 novinarjev, sobotni veleslalom (9.00/12.00) in nedeljski slalom (9.00/12.00) pa si bosta ogledala tudi predsednik vlade Borut Pahor in predsednik države Danilo Türk. Obe tekmi si boste lahko v živo ogledali tudi na spletni strani MMC-ja.

Med 110 tekmovalkami sedem Slovenk
Proga je pripravljena že nekaj časa, po končanih prijavah pa je znano, da se bo po smučini spustilo 110 tekmovalk iz 20 držav, med njimi sedem Slovenk - Vanja Brodnik, Ana Drev, Maruša Ferk, Tina Maze, Nina Mihovilovič, Mateja Robnik in Petra Robnik.

Proga je v odličnem stanju
Drago Rataj
, vodja tehničnega odbora, je zagotovil, da je proga v odličnem stanju: "Letos po dolgem času nimamo skrbi s progo. Zdaj se lotevamo le postavitve šotorov, tribun, velikega zaslona ... Tudi smučanje rekreativcev letos ni tako okrnjeno, saj nam je uspelo zasnežiti tudi ostale proge, ki vodijo v dolino, zaprt je le del snežnega stadiona."

Nagradni sklad 136.000 evrov
Tudi letos bo nagradni sklad bogat, prve tri bodo prejele zlate broške iz rumenega, srebrnega ali rdečega zlata (kožuhi lisic se že nekaj let ne podeljujejo več), skupno pa bo na voljo nagradni sklad za 136.000 evrov.

Gledalci se bodo lahko pod Pohorje tako kot v minulih letih med 7. in 18. uro pripeljali z brezplačnim avtobusom številka 6, tisti, ki bodo prišli s svojimi vozili, pa bodo imeli na voljo parkirišča na starem strelišču.

Pestro že na žrebu na Trgu svobode
Bogat bo spremljevalni program, ki se bo odvijal na mariborskem Trgu svobode, ob žrebanju startnih številk bodo sledili tudi koncerti Nuše Derende, Petra Graša, Šank Rocka, medtem ko bosta obiskovalce pod Pohorjem zabavala Boštjan Konečnik in Domen Kumer.

Po smučarskem še deskarski spektakel
Neposredno po tekmovanju alpskih smučark bo na Snežnem stadionu Mariborskega Pohorja sledil Flandrov "snowboard show". V zadnjem času najboljši slovenski deskar Rok Flander pripravlja športni spektakel, ki ga bosta popestrila reperja Murat in Jose, ne bo pa manjkalo svetovnih deskarskih imen, kot so Sigi Grabner, Benjamin Karl, Jasey Jay Andersson, Matthew Morison, Gilles Jacquet ... Nagradni sklad je 7.000 evrov.

R. K.