Primož Ulaga meni, da v teh kriznih trenutkih slovenskega skakanja lahko pomaga pri strokovnih odločitvah. Foto: RTV SLO
Primož Ulaga meni, da v teh kriznih trenutkih slovenskega skakanja lahko pomaga pri strokovnih odločitvah. Foto: RTV SLO
Ulaga bo pomagal Bajcu

Dan po tekmi v Bischofschofnu, kjer med finalisti drugič zapored ni bilo slovenskega skakalca, je direktor nordijskih reprezentanc Primož Ulaga sklical krizni sestanek. Sklep triurnega zasedanja je, da Vasja Bajc ostaja prvi trener, Ulaga pa se bo aktivneje vključil v strokovno delo. Izkušenj mu vsekakor ne manjka, saj je bil do Primoža Peterke najboljši slovenski skakalec.

Posledice bo nosil sam
Ulaga bo na koncu letošnje sezone nosil vso odgovornost za rezultate, ki so zaenkrat slabši od najbolj črnih pričakovanj. Skladno z dogovorom Bajc ni dajal izjav za javnost, se bo pa kmalu odločil, kako naprej. Sklep mora potrditi še strokovni svet, ki bo v torek določil tudi potnike za tekmi svetovnega pokala v poletih ta konec tedna v Vikersundu.

To ni ultimat!
"Kot direktor poslovnega dela, ki je precej dobro utečen, se malo umikam in se bom po novem aktivneje vključil v športno sfero, vendar ne kot trener! Imam svoje predloge in svoje ideje in skupaj bomo premleli, ali so ti predlogi izvedljivi, da najdemo pot iz krize. To ni ultimat. Če kdo ne želi mojega sodelovanja zraven, bo najbrž sam rekel: ne, tako ne bom delal," je povedal Ulaga.

C. R.

Ulaga bo pomagal Bajcu