Vasja Bajc bo v ponedeljek ob 11.00 gost spletne klepetalnice MMC-ja. Foto: RTV SLO
Vasja Bajc bo v ponedeljek ob 11.00 gost spletne klepetalnice MMC-ja. Foto: RTV SLO
Primož Ulaga
S potezo Primoža Ulage se velika večina slovenske javnosti ne strinja. V anketi MMC-ja jo je podprlo le dobrih 15 odstotkov tistih, ki so oddali glas. Foto: RTV SLO
Bajčeva plat zgodbe

"Urbanca je mogoče še bolj prizadelo, ker sem bil v zadnjem času veliko z njim, toda težko je pričakovati, da bo skakal konstantno dobro, saj je še mlad. Tudi v Zakopanah se je komajda uvrstil na tekmo, nato pa zmagal," je v pogovoru za MMC povedal Bajc, ki po nesoglasjih z direktorjem nordijskih reprezentanc Primožem Ulago od četrtka ni več trener slovenskih orlov. Na kvalifikacijah pred sobotno tekmo sta bila uspešna le Jernej Damjan in Primož Pikl.

Znova se je pokazal slovenski karakter
Bajc je pričakoval, da bodo na njegovo stran stopili tudi njegovi pomočniki, saj so ga podpirali in tudi oni "jamrali", toda na koncu so ga vsi skupaj malo razočarali. "Očitno jim pozicije pomenijo več kot prijateljski duh, ki temelji na pravi profesionalnosti. Še enkrat so se pokazale slovenske kvalitete, kakšni smo po karakterju," je bil do kolegov kritičen Bajc.

O svojem nasledniku Ariju Pekki Nikkoli je dejal, da se je v zadnjih mesecih seznanil z delom v slovenski reprezentanci, da je imel tudi on veliko slabih izkušenj in da ga je opozarjal, naj bo previden.

Preproga se je dvignila
Izjave Ulage, da so v Zakopanah dobro sodelovali, je Bajc označil za neresnične. "Dal je veliko dezinformacij, tudi to, da so fantje stopili na njegovo stran. Na izredni seji odbora za skoke je s tem prepričeval odbornike," je brez dlake na jeziku nadaljeval Bajc. Dodal je, da so v prejšnjih sezonah nekateri dobri izidi veliko stvari pometli pod preprogo, le vprašanje časa pa je bilo, kdaj bodo udarile na plano.

Za prihodnost se 45-letni strokovnjak ne boji. Počakal bo na morebitne ponudbe po svetovnem prvenstvu, prepričan pa je, da bi se dobro znašel tudi zunaj skokov, saj obvlada kar šest jezikov.

M. R.
Bajčeva plat zgodbe