Teja Gregorin bo letos vadila z moško ekipo. Foto: Reuters
Teja Gregorin bo letos vadila z moško ekipo. Foto: Reuters
Gregorinova in Bauer glavna aduta

Lani sta v moškem delu ekipe, ki jo tudi letos vodi Uroš Velepec, prometno nesrečo doživela Klemen Bauer in Peter Dokl, Janez Marič pa je bil poškodovan. Letos so vsi zdravi in so uspešno prestali poletne priprave. Ekipi se je na svojo željo pridružila tudi srebrna s SP-ja Teja Gregorin.

V čakanju na prve prave tekme
"Letos smo programe opravili 100-odstotno, morda je kdo manjkal kakšen dan zaradi kakšne bolečine v križu ali prehlada, zato seveda komaj čakamo na tekme," je zadovoljen Velepec, ki o Gregorinovi meni: "Zame je to velik izziv. Teja je lani osvojila medaljo na SP, zato je jasno, da sodi med kandidate za medaljo tudi na olimpijskih igrah v Vancouvru. Glede na vložen trud smo lahko zelo optimistični."

Velepec: "Na strelišču je vse v glavi"
Slovenski biatlonci so v zadnjem času napredovali, nekaj odmevnejših izidov pa so zapravili zaradi slabšega streljanja. "Tudi letos bodo kakšno tekmo na strelišču izgubili, saj je to sestavni del biatlona. Nekateri v tem trenutku še niso povsem stabilni, a smo vsaj nekaj odstotkov napredovali, pa tudi čas, ki ga potrebujejo za streljanje, so vsi zmanjšali. Moja ocena je, da znajo vsi zelo dobro streljati, tudi tehnično so brezhibni, a tekma je vselej tudi velik izziv in če bo koncentracija prava, bodo tudi zadeli. Na strelišču se bo vse odvijalo v glavah," razmišlja Velepec.

Ženski del ekipe, ki jo vodi Tomaš Kos, bo vseeno večji kot lani, saj se vračata mamici Tadeja Brankovič Likozar in Dijana Ravnikar. "Naša ekipa je še vedno zelo majhna. Treningi so bili letos res komplicirani, saj vrnitev po porodu za nobeno tekmovalko ni lahka in precej smo morali prilagajati zadeve. Vseeno mislim, da smo opravili, kar smo načrtovali. Pravo pripravljenost sicer težko ocenjujem, saj nam manjka kakšna tekma v mednarodni konkurenci za pravo primerjavo, a primerjava treningov kaže, da sta obe že na podobni ravni kot pred porodom. Tadeja bo morala zaradi dveletne odsotnosti sicer še na tekmo IBU-pokala v Idre, da si zagotovi nastop v svetovnem pokalu, a je to le formalnost," pa napoveduje Kos.

Gregorinova in Bauer glavna aduta