Uroš Velepec in Jakov Fak ne bosta več sodelovala. Foto: STA
Uroš Velepec in Jakov Fak ne bosta več sodelovala. Foto: STA

S slovenskimi biatlonci bi lahko treniral le, če bi nastopal pod slovensko zastavo. V to ni privolil, zato so se razšli. Zdaj si mora poiskati novega trenerja in novo ekipo, ki bo skrbela zanj. Fak je izgubil precej mesecev zaradi negotove prihodnosti, saj so tekmeci že v polnem treningu.

Fak se bo zdaj znašel pred velikimi težavami. Težko bo našel šampionsko formo brez sijajnega trenerja Uroša Velepca, ki ga je popeljal do kolajne na svetovnem prvenstvu v Pjeongčangu februarja lani in do brona na olimpijskih igrah v Whistler Olympic Parku.

Tudi Mateša ni uspel z dogovorom
"Bili smo v Sloveniji in vse je dogovorjeno. Fak ostaja pri nas," je povedal predsednik Hrvaške biatlonske zveze Nikola Županić.

Predsednik hrvaškega olimpijskega komiteja Zlatko Mateša se je zelo trudil za sodelovanje s slovensko biatlonsko zvezo. "Vse smo naredili, da bi s Slovenci še naprej sodelovali v dozdajšnjem obsegu. Za dogovor sta vedno potrebna dva, a ostali smo sami in ni prišlo do sodelovanja. Vedno smo delali v interesu Faka, želeli smo mu zagotoviti najboljše pogoje, da bi še naprej dosegal tako velike uspehe. Hoteli smo izpolniti njegove želje, vendar se nam ni izšlo," je dejal Mateša.

Fak za zdaj ne daje izjav. Odšel je na dopust v Dalmacijo, pred tem je treniral v Mrkopalju.