Magdalena Neuner je bila biatlonska kraljica olimpijskih iger v Vancouvru. Foto: EPA
Magdalena Neuner je bila biatlonska kraljica olimpijskih iger v Vancouvru. Foto: EPA
Biatlonci začenjajo sezono

"Očitno je že nekakšna žalostna tradicija, da vedno zbolim pred prvo tekmo sezone. Potrebujem še nekaj dni, da do konca okrevam in se pripravim na nove izzive," je dejala prikupna "turbo Lena", ki je na februarskih olimpijskih igrah v Vancouvru osvojila dve zlati in srebrno kolajno.

23-letna Nemka, ki ima na svetovnih prvenstvih že sedem zlatih medalj, si je za glavni cilj seveda zastavila SP v Hanti Mansijsku, ki bo od 1. do 13. marca. Nikoli ni posebej dobro začela sezone, saj ji nizke temperature v Skandinaviji ne ustrezajo. Pri -20 stopinjah Celzija hitro stakne prehlad. Vrnitev načrtuje 10. decembra v Hochfilznu.

Nemke s pomlajeno ekipo
Neunerjeva bo glavni nemški adut v letošnji sezoni, saj so kariero končale Kati Wilhelm, Simone Hauswald in Martina Beck. Na prvi tekmi bodo nastopile Andrea Henkel, Tina Bachmann, Sabrina Buchholz, Juliane Döll, Miriam Gössner in Katrin Hitzer.

Na Švedskem bo nastopila tudi številna slovenska zasedba - Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik, Peter Dokl, Teja Gregorin, Tadeja Brankovič Likozar in Andreja Mali.

Biatlonci začenjajo sezono