Tomaž Lovše se bo tudi v prihodnje trudil pomagati Tini Maze k boljšim delovnim razmeram. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tomaž Lovše se bo tudi v prihodnje trudil pomagati Tini Maze k boljšim delovnim razmeram. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Boštjan Kline
Boštjan Kline je letos osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka tako v smuku kot v superveleslalomu. Foto: EPA

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše je pred začetkom svoje prve sezone trdil, da bo med alpsko smučanje prinesel višji proračun. Čeprav uradne številke ni, realna slika kaže na drugačno stanje.

Daljše razmišljanje Igorja Tominca lahko poslušate v oddaji Na Val na šport!

Ženska reprezentanca skoraj ne obstaja
Lani so prav vsi podpirali Tino Maze in njeno samostojno ekipo. Danes pa je skoraj edina, ki jo finančno podpirajo. Ženska reprezentanca ta hip skorajda ne obstaja več, saj je večina odšla med samoplačnike. Vsi trenerji so dobili odpovedi pogodb, v naslednjih tednih bodo znana nova imena. Slej ali prej bodo zamenjani vsi trenerji, edina izjema je Avstrijec Burkhard Schaffer, ni bi lahko nadaljeval z brušenjem dragulja v podobi mladinskega svetovnega prvaka Boštjana Klineta, sodeloval pa naj bi tudi z ekipo Tine Maze.

Vabljeni k ogledu današnjega Omizja, kjer bo Urban Laurenčič ob 23.05 pripravil temo iz alpskega smučanja. Njegovi gostje bodo Andrea Massi, Jure Košir, Dušan Grašič, Matjaž Vrhovnik, Aleš Gorza, Matej Supej in Tomaž Ambrožič.

Bo pridobil bogatega ruskega sponzorja?
Lovše želi pred novo sezono zvišati proračun. Ob obisku ruskega premierja Vladimirja Putina v Sloveniji si je skušal zagotoviti sestanek z vodstvom Gazproma, ki bi lahko sponzoriralo slovensko smučanje. Po lanski sezoni je šlo v nasprotno smer več kot deset slovenskih strokovnjakov. Lovše pravi: "Če bi bil Putin pripravljen podpreti to sponzorstvo, bi bilo izjemno, a pustimo času čas. Že to, da se to omenjena, je uspeh."

TV-pravice skrivajo potencialno rezervo
Rezerve obstajajo tudi v obstoječih pokroviteljih. Lovše upa, da bo v novi sezoni alpskim smučarjem pridobil pol milijona evrov več kot. "O natančnem znesku še ne morem govoriti. S posameznimi predstavniki sponzorjev sem že imel pogovore na štiri oči. Več denarja bomo dobili od TV-pravic. Dobil sem konkretno ponudbo, ki nam za 370.000 evrov daje večje prilive od vseh šestih tekem za svetovni pokal, ki potekajo v Sloveniji," pravi Lovše. Na tem področju se lahko lomijo kopja, saj je trenutna pogodba z agencijo Infront podpisana do leta 2015.

Izboljšati razmere v ekipi Tine Maze
Lovše je še napovedal, da bo skušal izboljšati razmere za delo v ekipi Tine Maze. Ta je večkrat glasno poudarila, da si želi podobnih razmer, kot jih imata Lindsey Vonn in Maria Riesch. "Rad bi ji izboljšal pogoje, da ima lahko morda kakšnega človeka več v ekipi, da ima bolje pokrito progo, da ima več pomoči. Želim, da bo imela vrhunski smukaški dres, v tej temi me je Massi popolnoma prepričal. Ne gre za revolucijo, gre za to, da onadva pogledata, kaj je bilo tisto, kar jima je na začetku sezone preprečilo, da bi bila takoj v vrhunski formi," je še dodal Lovše.