Andrej Stare bo komentiral smučarske skoke. Foto: RTV SLO
Andrej Stare bo komentiral smučarske skoke. Foto: RTV SLO
Tomas Globočnik
Tomas Globočnik bo sodeloval pri smučarskih tekih in biatlonu. Foto: RTV SLO

Televizija Slovenija bo v neposrednih prenosih prenašala vse biatlonske tekme svetovnega pokala kot tudi dogajanje na svetovnem prvenstvu v Novem mestu na Češkem. Biatlonci se bodo prvič v novi sezoni pomerili v zadnjem tednu novembra (med 28. 11. in 2. 12.) v Östersundu na Švedskem.

Veliko večino vseh naštetih dogodkov si boste lahko ogledali tudi na MMC-jevi spletni strani.

V tej sezoni bo za Televizijo Slovenija biatlon spremljal Marjan Fortin, strokovni komentator pa bo Tomas Globočnik. Biatlon bomo spremljali tudi na Valu 202, predvsem tekmi svetovnega pokala na Pokljuki ter svetovno prvenstvo na Češkem. Reporterja bosta Zdenko Fajdiga in Uroš Volk.

Fak: "Letos imamo nov sistem"
Biatlonec Jakov Fak, svetovni prvak na 20 km individualno z letošnjega svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu, je pred začetkom nove sezone povedal: "Letos smo se pripravljali nekoliko drugače, imamo nov sistem. Priprave so bile odlične in upam, da bomo tako nadaljevali do začetka zime. Imel sem sicer nekaj težav z ramo, a ni bilo nič hujšega."

Vseh 33 skakalnih tekem na TV Slovenija
Odprtje letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lillehammerju 24. in 25. novembra bo še posebej zanimivo, saj bo prvič na sporedu mešano moško-ženska tekma dvojic. Televizija Slovenija bo prenašala vseh 33 tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v letošnji sezoni, prav tako pa tudi tekme svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Predazzu.

Bogata sezona tudi v poletih
Za slovensko skakanje bodo najpomembnejše tekme v poletih, in sicer 26. in 27. januarja 2013 v Vikersundu na Norveškem, 2. in 3. februarja 2013 v Harrachovu na Češkem, 16. in 17. februarja 2013 v Oberstdoffu v Nemčiji ter med 22. in 24. marcem 2013 v Planici. Televizija Slovenija bo v Planici tudi proizvajalec mednarodnega televizijskega signala. Komentatorji smučarskih skokov na Televiziji Slovenija bodo Andrej Stare, Peter Kavčič in Aleš Potočnik, strokovni sodelavec pa bo tudi letos Jelko Gros. Reporter Vala 202 za smučarske skoke bo Boštjan Reberšak.

Kranjec upa na super rezultate
Naš najboljši letalec Robert Kranjec je takole povzel svoje misli pred začetkom sezone: "Lepo je na enem mestu srečati vse športnike. Običajno se to zgodi le pred olimpijskimi igrami. Letos skakalce čaka svetovno prvenstvo v Predazzu, a do takrat je še veliko tekem svetovnega pokala. Ekipa je številčna. Upam, da bomo nanizali super rezultate."

Pri tekih največ pozornosti sprintom
Za smučarje tekače se prve tekme začenjajo 24. novembra 2012 v Gällivareju na Švedskem. Na Televiziji Slovenija boste v neposrednih prenosih lahko spremljali predvsem sprinte, prav tako pa tudi dogajanje na novoletni tekaški turneji in svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme. Komentatorja smučarskega teka na Televiziji Slovenija bosta Marjan Fortin in Peter Kavčič, strokovni komentator pa bo Tomas Globočnik. Val 202 bo svoj programski čas namenil predvsem dogajanju na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju, tam bo tudi njihov reporter za teke Dare Rupar.

Smučarska tekačica Vesna Fabjan je pred vstopom v novo tekaško sezono povedala naslednje: "Veliko stvari je novih, imamo nov sistem treningov, drugačen kot v preteklih sezonah. Rezultati testov so dobri, prav tako se počutimo dobro. Rezultati s tekem pa bodo seveda povedali, kako dobro smo delali."