Anais Bescond, Laura Dahlmeier in Darja Jurkevič so najbolje začele novo sezono svetovnega pokala. Foto: Reuters
Anais Bescond, Laura Dahlmeier in Darja Jurkevič so najbolje začele novo sezono svetovnega pokala. Foto: Reuters
Laura Dahlmeier
Laura Dahlmeier je bila odlična v smučini. Foto: Reuters
Gregorinova se ni znašla v vetrovni loteriji

Nemka je zgrešila dva strela, a dve minuti pribitka nista bili usodni, saj je tekla izjemno in se veselila osme zmage v svetovnem pokalu. Drugo mesto je zasedla Francozinja Anais Bescond, ki je zgrešila le en strel, zaostala pa je 15 sekund. Belorusinja Darja Jurkevič, ki je edina zadela prav vse tarče, je bila z zaostankom minute in 17 sekund tretja.
"Zmage danes res nisem pričakovala, saj je bila tekma zelo težka. Danes so se mi uresničile sanje iz otroštva. Vedno sem si želela, da vsaj enkrat oblečem rumeno majico, pa četudi le za en dan," je povedala dvakratna svetovna prvakinja Dahlmeierjeva.

Koukalova kar sedemkrat mimo
Lanska zmagovalka svetovnega pokala Gabriela Koukalova je bila najhitrejša v smučini, zaradi sedmih minut dodatka s strelišča pa je končala na 17. mestu.
Veter zmedel Gregorinovo in Erženovo
Gregorinova je končala na 61. mestu, Erženova pa še mesto nižje. Obe sta bili v težkih razmerah neučinkoviti na strelišču, kjer sta zgrešili osem oziroma sedem od 20 tarč.

"Veter je bil res neugoden in enim v takih razmerah uspe, morda imajo tudi to srečo, da se v trenutku, ko so na strelišču malo umiri, drugim pa pač ne. Danes je bil za veliko število zgrešenih strelov 100-odstotno kriv veter, saj je Teja Gregorin zelo dobro zadevala na treningih in me zanjo ne skrbi. Škoda le, da danes ni zadela več, saj je pokazala tudi zelo solidno tekaško formo," je dejal glavni trener Tomaš Kos.

Podrobneje je opisal tudi dolgotrajno čakanje Gregorinove na prvem strelskem postanku stoje: "Borila se je. V takem trenutku se je treba hitro odločiti ali tvegati in zgrešiti kakšen strel več ali pa nekoliko počakati in čakati na primeren trenutek za strel, saj je kazen za zgrešen strel cela minuta. Če bi šli naboji v tarčo, bi se odločila prav."

Fak zbolel, računa na Pokljuko
V četrtek ob 18.00 se bodo moški pomerili na 20 km. Najboljši Slovenec Jakov Fak je zbolel in vodstvo upa, da bo pripravljen do Pokljuke. Vloga prvega tekmovalca v slovenski ekipi bo tako pripadla Klemnu Bauerju.

Posamično, 15 km (Ž):                * 
 1. L. DAHLMEIER     NEM    46:14,0 (2)
 2. A. BESCOND       FRA      +15,8 (0)
 3. D. JURKEVIČ      BLR     1:17,3 (1)
 4. F. PREUSS        NEM     1:37,9 (3)
 5. J. BRAISAZ       FRA     1:52,4 (4)
 6. E. GLAZIRINA     RUS     2:42,3 (2)
 7. L. T. HAUSER     AVT     3:04,9 (3)
 8. H. OEBERG        ŠVE     3:14,6 (4)
 9. V. VITKOVA       ČEŠ     3:23,3 (5)
10. V. HINZ          NEM     3:32,0 (3)
...                                    
17. G. KOUKALOVA     ČEŠ     4:21,1 (7)
61. T. GREGORIN      SLO     8:04,4 (8)
62. A. ERŽEN         SLO     8:06,1 (7)
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenske minute  
Gregorinova se ni znašla v vetrovni loteriji