Eddie Edwards je znova zasenčil številne zvezdnike smučarskih skokov. Foto: EPA
Eddie Edwards je znova zasenčil številne zvezdnike smučarskih skokov. Foto: EPA
Eddie “The Eagle” znova v središču pozornosti

Edwards je na prvem prizorišču novoletne turneje skakal z najmlajšimi na mininapravi. Tokrat ni skakal z očali z debelimi stekli, ki so bila njegov zaščitni znak, saj so mu operirali oči in zdaj bolje vidi.

Na olimpijskih igrah v Calgaryju pred 25 leti je gladko osvojil zadnje mesto na obeh posamičnih tekmah, a ob tem nepričakovano požel veliko medijske pozornosti. V Veliki Britaniji ga je 10.000 navijačev pričakalo ob prihodu v domovino, ustanovili so njegove navijaške klube. Edwards se je po Calgaryju posvetil študiju prava, delal je kot motivacijski govorec, osvojil tekmo zvezdnikov britanske televizije v skokih v vodo in leta 2010 nosil tudi olimpijsko baklo pred igrami v Vancouvru.

"Od podpisovanja avtogramov me že kar boli roka. Vesel sem, da se me ljudje še vedno spominjajo, prosijo za podpis in se fotografirajo z menoj, saj res že dolgo skačem," je v pogovoru s Saro Oblak za TV Slovenija pod skakalnico Schattenberg dejal Edwards.

Tehnika ni najboljša
"Čudovit občutek je biti znova na novoletni turneji. Dolgo ne tekmujem več, zato sem vesel, da sem spet tam, kjer se je vse začelo. V Oberstdorfu sem prvič nastopil na svetovnem pokalu leta 1986. Lepo je biti tukaj, najraje bi si nadel smuči in poskusil skočiti. Nenavadno si je znova nadeti skakalne smuči in kombinezon, vendar sem užival. Zadovoljen sem. Tehnika ni bila najboljša, vendar sem se z veseljem meril z otroki," je še dodal "The Eagle".

Thoma: Ne potrebujemo klovnov
Legendarni nemški skakalec Dieter Thoma, ki je zdaj strokovni komentator na nemški televizijski postaji ARD, je popolnoma drugačnega mnenja: "Na največjih skakalnicah ne potrebujemo klovna. Še zdaj ne morem verjeti, da je tak eksot požel precej več pozornosti od trikratnega olimpijskega prvaka Mattija Nykänena."

Eddie “The Eagle” znova v središču pozornosti