Eva Urevc se je na petem sprintu v klasični tehniki drugič to sezono uvrstila v izločilne boje. V Val di Fiemmeju je bila na novoletni turneji 23. Foto: EPA
Eva Urevc se je na petem sprintu v klasični tehniki drugič to sezono uvrstila v izločilne boje. V Val di Fiemmeju je bila na novoletni turneji 23. Foto: EPA

Trenutno najboljša slovenska smučarska tekačica Eva Urevc je tekla v prvi četrtfinalni skupini. Na tehnično zahtevni progi, ki je poteka po samem mestu, se je pred zaključkom s 6. mesta prebila na 3. mesto, a je ob izhodu iz 180-stopinjskega zavoja padla v ribo, pri čemer si je zlomila palico in upanje na napredovanje je splahnelo.

"Zelo dobro sem se počutila. Res sem imela moč za zadnji vzpon, a na žalost je padec del našega športa. Pred tekmo sem načrtovala, da se držim malce v ozadju in da Skistad narekuje tempo. Manjša napaka je bila na vrhu vzpona, a vedela sem, da z dobrim prihodom lahko pridem zraven in potem napadem na zadnjem vzponu," je povedala Urevc.

"Če ne bi bilo padca, bi bilo zagotovo veliko bolje. Danes sem bila zrela za polfinale, a dan se je žal končal, kot se je. Padec ni bil ne moja krivda, ne krivda sotekmovalk. Enostavno sem z bolj mehkega snega prišla na ledeno ploščo. Zagrabilo mi je smučko, nisem se mogla rešiti in sem padla," je še dodala Urevc.

Med 41 tekačicami iz 11 držav je Slovenijo zastopala le Urevc, ki si je za sekundo in pol izborila nastop v izločilnih bojih. 27-letna Gorjanka je bila v kvalifikacijah 27., z zaostankom 10 sekund za najhitrejšo Norvežanko Kristine Skistad.

Pri tekačih Slovenija v Drammnu ni imela svojih predstavnikov med 58 tekači iz 18 držav. V kvalifikacijah je bil najhitrejši vodilni tekač zime Johannes Klaebo.

Pred 17 leti je Petra Majdič v Drammnu pritekla do zgodovinske prve zmage v svetovnem pokalu za Slovenijo v smučarskem teku.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v petek v Falunu na Švedskem, ko se bodo v obeh konkurencah merili na 10 km klasično. Ekipi iz Drammna se bodo priključili Miha Šimenc, Vili Črv in Miha Ličef ter Anja Mandeljc.

Eva Urevc padla v zadnjem zavoju četrtfinala Drammna
DRAMMEN                                
                                       
Sprint, klasika (Ž):                   
 1. K. SKISTAD      NOR        2:49,39 
 2. J. SUNDLING     ŠVE          +1,22 
 3. T. WENG         NOR           1,83 
                                       
Sprint, klasika (M):                   
 1. J. KLAEBO       NOR        2:31,68 
 2. E. VALNES       NOR          +1,79 
 3. R. JOUVE        FRA           2,13 

NORDIJSKO SMUČANJE
SMUČARSKI TEK - SVETOVNI POKAL

Drammen

Sprint klasično (Ž):

Sprint klasično (M):

Kvalifikacije (Ž):