Teja Gregorin je slavila naslov državne prvakinje tako na šprinterski kot na zasledovalni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Teja Gregorin je slavila naslov državne prvakinje tako na šprinterski kot na zasledovalni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Dijana Ravnikar
Ravnikarjeva meni, da se je Fak pravilno odločil, ko je prišel v Slovenijo. Foto: EPA
Fak in Gregorinova do še drugega naslova

Fak je kljub petim nepokritim tarčam s prednostjo minute in 16 sekund ugnal Petra Dokla (dva zgrešena strela), tretji pa je bil Klemen Bauer, ki se je v kazenskem krogu zavrtel kar sedemkrat.

"Po več kot polovici pripravljalnega obdobja se počutim dobro, čeprav sem začel resno trenirati zaradi vseh zapletov s prestopom bistveno kasneje kot moji kolegi iz reprezentance. Napredek je že opazen. Z današnjim tekom sem tudi bolj zadovoljen kot včeraj, streljanje pa je bilo slabše tudi zaradi vetrovnih razmer. Po številu osvojenih naslovov državnega prvaka bi si želel prehiteti tudi najuspešnejšega slovenskega biatlonca do sedaj," je v šali komentiral svoj nastop Jakov Fak.

Gregorinove ne bo na poletni SP
Pri članicah je bila Gregorinova razred zase, čeprav je imela pet zgrešenih strelov. Z minuto in dvajsetimi sekundami zaostanka je 2. mesto osvojila Tadeja Brankovič Likozar (4), tretja pa je bila Andreja Mali (2).

"Zadovoljna sem s tekaškim delom, strelsko pa sem bila prepričana, da bo boljše. Nimam še pravega občutka za tekme, saj smo letos kasneje pričeli z mešanim režimom treninga, ker bo tudi vrhunec sezone s svetovnim prvenstvom v Rusiji prišel na spored pozneje kot ponavadi. Sicer pa uživam na treningih na Pokljuki v primerjavi s preteklimi leti, ko smo bili bistveno večkrat na pripravah v tujini. Sodoben športni center nam omogoča vse to doma, zato je tudi glava bistveno bolj spočita. Moj glavni cilj so zimske tekme, zato se letos ne bom udeležila poletnega svetovnega prvenstva," je povedala Gregorinova.

Hvaležna za lepa leta v biatlonu
Na Pokljuki je svojo odločitev o končanju kariere sporočila biatlonka Dijana Ravnikar. Zaradi upokojitve pomembnega člena ženske ekipe, v zraku visijo nastopi ženske štafete, saj bodo mlajše tekmovalke težko kakovostno zapolnile nastalo vrzel, je sporočila Biatlonska zveza Slovenije.

"Najlepše se zahvaljujem za vsa zelo lepa leta, ki sem jih preživela v biatlonu. Ne bom se preveč poslavljala, ker imam v biatlonu še veliko dobrih prijateljev, s katerimi se bomo še pogosto videvali. Zadovoljna sem, da sem v svoji karieri nanizala na tekmah svetovnega pokala tudi nekaj uvrstitev med najboljšo deseterico. Še enkrat hvala vsem in še posebej vsem mojim dosedanjim trenerjem," je ob slovesu povedala 32-letna članica TSK Jub Dol pri Ljubljani.

V slovensko reprezentanco pred desetletjem
Ravnikarjeva (rojena Grudiček) se je rodila na Hrvaškem na Reki. Njen prestop v slovensko reprezentanco je avgusta 2000 je omogočil tudi nastop ženske štafete na svetovnem prvenstvu na Pokljuki v začetku leta 2001, ko so dekleta zasedla sedmo mesto. V biatlonsko karavano se je po rojstvu hčerke uspešno vrnila v lanski sezoni, ko je bil njen najboljši rezultat 16. mesto na 15-kilometrski posamični tekmi v Oestersundu. Njeno kariero bogatijo še tri uvrstitve med deseterico najboljših na tekmah svetovnega pokala (7. mesto, sprint Pjeongčang 2008; 8. mesto, zasledovalno Ruhpolding 2008; 10. mesto, sprint Oestersund 2008) in četrto mesto v ženski štafeti na svetovnem prvenstvu v Anterselvi leta 2007.

Fak in Gregorinova do še drugega naslova